luni, 17 ianuarie 2011

Cheesecake by Mihaela

Aseara, la o ora oarecum tarzie, cred ca era trecut de 12, o prietena din Bucuresti isi plangea poftele pe mess, salivand dupa o felie de cheesecake, adica o felie micuta de prajitura cu branza de la restaurantul tip fast food "Springtime". Dar la acea ora era doar un restaurant deschis, mai exact la Gara de Nord. Bineinteles ca si eu salivam dupa ceva dulce, salivam dupa aceasta prajitura faimoasa desi nu stiam exact cum e, nu am mancat in viata mea. Dar spre surprinderea mea exista un binevoitor, un prieten cu care am conversat 7 ani pe mess, venit de curand din America, ce s-a oferit sa se prezinte la domiciliul meu cu faimosul desert. Am lasat-o pe a doua zi insa.
 Si uite ca astazi ne-am bucurat toti 3 de aceasta prajitura, de fapt toti 4 (si colega de apartament). Am aflat astfel ca exista doua tipuri de cheesecake, Boston-cu ciocolata si New York-cu fructe, Noi am mancat cu fructe, cred ca erau afine alea :-? Pot sa zic doar ca nu e cum credeam, de fapt cum ma asteptam, si americanul meu a zis ca trebuia sa fie mai moale, mai dulce si fara gust de lamaie, caci asa e la ei in SUA. Mai pe romaneste, aceasta prajitura e exact ca pasca cu branza a bunicei mele de la Magura, judetul Bacau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

luni, 17 ianuarie 2011

Cheesecake by Mihaela

Aseara, la o ora oarecum tarzie, cred ca era trecut de 12, o prietena din Bucuresti isi plangea poftele pe mess, salivand dupa o felie de cheesecake, adica o felie micuta de prajitura cu branza de la restaurantul tip fast food "Springtime". Dar la acea ora era doar un restaurant deschis, mai exact la Gara de Nord. Bineinteles ca si eu salivam dupa ceva dulce, salivam dupa aceasta prajitura faimoasa desi nu stiam exact cum e, nu am mancat in viata mea. Dar spre surprinderea mea exista un binevoitor, un prieten cu care am conversat 7 ani pe mess, venit de curand din America, ce s-a oferit sa se prezinte la domiciliul meu cu faimosul desert. Am lasat-o pe a doua zi insa.
 Si uite ca astazi ne-am bucurat toti 3 de aceasta prajitura, de fapt toti 4 (si colega de apartament). Am aflat astfel ca exista doua tipuri de cheesecake, Boston-cu ciocolata si New York-cu fructe, Noi am mancat cu fructe, cred ca erau afine alea :-? Pot sa zic doar ca nu e cum credeam, de fapt cum ma asteptam, si americanul meu a zis ca trebuia sa fie mai moale, mai dulce si fara gust de lamaie, caci asa e la ei in SUA. Mai pe romaneste, aceasta prajitura e exact ca pasca cu branza a bunicei mele de la Magura, judetul Bacau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu