luni, 27 septembrie 2010

Reteta de azi (by echo) : Mousse de banane !

Mi-am cumparat azi noul numar al revistei mele preferate, Cosmopolitan, si cum rasfoiam printre pagini, ceva mi-a atras atentia intr-un mod special, (Mousse de banane). Fiind o fire foarte pofticioasa si practica, imediat am sarit din pat si m-am dus la magazin.

Va dau si voua retea, deoarece este foarte practica si simpla, mai ales cand vreti sa creati un desert gustos intr-un timp scurt si cu putini bani.








Aveti nevoie de :
  • 2-4 banane
  • 1 lingurita de gelatina la plic
  • 7 linguri de apa
  • 35 g  zahar
  • sucul de la o jumatate de lamaie

Incepe prin a dizolva gelatina in apa si las-o la "crescut" pentru 5 minute, apoi topeste- o in bain marie ( procesul in care pui gelatina intr-un pahar care la randul lui il pui intr-un vas mai mare cu apa fierbinte ) iar dupa da-i un timp sa se raceasca.

Intre timp , taie banalele in feliute,apoi stropestele cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida, si amesteca-le cu zaharul, intr-un blender sau cu mixerul, pana obtii o pasta foarte fina.
Apoi adauga gelatina rece amestecand bine, si toarna in pahare cu gura lata si nu foarte inalta.



Trebuie sa le lasi la frigider pentru 2 ore inainte de a le servi . La final ornezi fie cu frisca , fie cu cacao.

Pofta buna ! :>







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

luni, 27 septembrie 2010

Reteta de azi (by echo) : Mousse de banane !

Mi-am cumparat azi noul numar al revistei mele preferate, Cosmopolitan, si cum rasfoiam printre pagini, ceva mi-a atras atentia intr-un mod special, (Mousse de banane). Fiind o fire foarte pofticioasa si practica, imediat am sarit din pat si m-am dus la magazin.

Va dau si voua retea, deoarece este foarte practica si simpla, mai ales cand vreti sa creati un desert gustos intr-un timp scurt si cu putini bani.








Aveti nevoie de :
  • 2-4 banane
  • 1 lingurita de gelatina la plic
  • 7 linguri de apa
  • 35 g  zahar
  • sucul de la o jumatate de lamaie

Incepe prin a dizolva gelatina in apa si las-o la "crescut" pentru 5 minute, apoi topeste- o in bain marie ( procesul in care pui gelatina intr-un pahar care la randul lui il pui intr-un vas mai mare cu apa fierbinte ) iar dupa da-i un timp sa se raceasca.

Intre timp , taie banalele in feliute,apoi stropestele cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida, si amesteca-le cu zaharul, intr-un blender sau cu mixerul, pana obtii o pasta foarte fina.
Apoi adauga gelatina rece amestecand bine, si toarna in pahare cu gura lata si nu foarte inalta.



Trebuie sa le lasi la frigider pentru 2 ore inainte de a le servi . La final ornezi fie cu frisca , fie cu cacao.

Pofta buna ! :>







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu