Savoarea capitalei din aceasta primavara se rezuma la : flori, roz pal, dantela alba, french retro, flori si iar flori. Dar de flori am mentionat? :)) Imprimeurile florale imi "insangereaza" privirea; sunt peste tot, de doua luni incoa' si nu scap de ele. Mai grav e ca au acaparat si sacourile pentru femei, ca doar nimic nu e mai dragut decat sute de albine urmarindu-te ca pe o viitoare prada.
Dupa cum spuneam, am descoperit diverse produse culinare si bauturi ce pot fi cumparate dintr-un magazin din incinta mall-ului, botezat-Comtesee du Barry. Hai sa luam la puricat acest nume, ca niste francofoni adevarati ce suntem: comtesse-contesa, Barry=provincie din muntii Pirinei, niste insule din Antarctica, niste orase din America (trei orase cu acelasi nume :)) ). Facem o eliminare rapida si rezulta => Contesa din Barry, Barriei sau Barry-ului, uite ca nici nu stiu care ar fi forma corecta de genitiv-dativ. prima ar fi pentru romani, a doua pentru francezi, iar a treia pentru americani; si asa v-am multumit pe toti.
Preturile din acest magazin sunt ridicate, spre exemplu niste foie gras costa 112 ron , iar o sampanie 180 ron. Gramajul este foarteeeeeeeeeee mic !
Pe site-ul lor am vazut mai multe seturi, formate din terine de ceva,,,,plus o bautura:
Ati vazut pretul si gramajul, voi decideti daca merita. Intrebarea mea era "Ce e terina asta?".Asa ca am facut ce face tot romanul incult si curios-am dat un search pe google-, voila le reponse: TERÍNĂ, terine, s.f. În gastronomie, pateu copt într-un vas special cu capac (chiar terină, sau vas de fontă), servit rece, feliat; fr. terrine. V. pateu.
In curand va fi ziua mea...stiti ce cadou vreau, nu? :))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu