sâmbătă, 4 iunie 2011

Comtesse du Barry, by Mihaela

Am descoperit la finalul catalogului "styler", in care sunt prezentate diverse produse ce pot fi achizitionate din Baneasa Shopping City, cateva pagini despre gastronomie. Bineinteles ca era vorba despre cea frantuzeasca, ca doar nu degeaba incercam sa reinviem atmosfera de altadata a Bucurestiului, asa cum este si titlul de pe coperta, mai mult ca un mesaj iconic-Descopera savoarea Micului Paris.
 Savoarea capitalei din aceasta primavara se rezuma la : flori, roz pal, dantela alba, french retro, flori si iar flori. Dar de flori am mentionat? :)) Imprimeurile florale imi "insangereaza" privirea; sunt peste tot, de doua luni incoa' si nu scap de ele. Mai grav e ca au acaparat si sacourile pentru femei, ca doar nimic nu e mai dragut decat sute de albine urmarindu-te ca pe o viitoare prada.
Dupa cum spuneam, am descoperit diverse produse culinare si bauturi ce pot fi cumparate dintr-un magazin din incinta mall-ului, botezat-Comtesee du Barry. Hai sa luam la puricat acest nume, ca niste francofoni adevarati ce suntem: comtesse-contesa, Barry=provincie din muntii Pirinei, niste insule din Antarctica, niste orase din America (trei orase cu acelasi nume :)) ). Facem o eliminare rapida si rezulta => Contesa din Barry, Barriei sau Barry-ului, uite ca nici nu stiu care ar fi forma corecta de genitiv-dativ. prima ar fi pentru romani, a doua pentru francezi, iar a treia pentru americani; si asa v-am multumit pe toti.


Preturile din acest magazin sunt  ridicate, spre exemplu niste foie gras  costa 112 ron , iar o sampanie 180 ron. Gramajul este foarteeeeeeeeeee mic !
Pe site-ul lor am vazut mai multe seturi, formate din terine de ceva,,,,plus o bautura: 
Ati vazut pretul si gramajul, voi decideti daca merita. Intrebarea mea era "Ce e terina asta?".Asa ca am facut ce face tot romanul incult si curios-am dat un search pe google-, voila le reponse: TERÍNĂ, terine, s.f. În gastronomie, pateu copt într-un vas special cu capac (chiar terină, sau vas de fontă), servit rece, feliat; fr. terrine. V. pateu.

In curand va fi ziua mea...stiti ce cadou vreau, nu? :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

sâmbătă, 4 iunie 2011

Comtesse du Barry, by Mihaela

Am descoperit la finalul catalogului "styler", in care sunt prezentate diverse produse ce pot fi achizitionate din Baneasa Shopping City, cateva pagini despre gastronomie. Bineinteles ca era vorba despre cea frantuzeasca, ca doar nu degeaba incercam sa reinviem atmosfera de altadata a Bucurestiului, asa cum este si titlul de pe coperta, mai mult ca un mesaj iconic-Descopera savoarea Micului Paris.
 Savoarea capitalei din aceasta primavara se rezuma la : flori, roz pal, dantela alba, french retro, flori si iar flori. Dar de flori am mentionat? :)) Imprimeurile florale imi "insangereaza" privirea; sunt peste tot, de doua luni incoa' si nu scap de ele. Mai grav e ca au acaparat si sacourile pentru femei, ca doar nimic nu e mai dragut decat sute de albine urmarindu-te ca pe o viitoare prada.
Dupa cum spuneam, am descoperit diverse produse culinare si bauturi ce pot fi cumparate dintr-un magazin din incinta mall-ului, botezat-Comtesee du Barry. Hai sa luam la puricat acest nume, ca niste francofoni adevarati ce suntem: comtesse-contesa, Barry=provincie din muntii Pirinei, niste insule din Antarctica, niste orase din America (trei orase cu acelasi nume :)) ). Facem o eliminare rapida si rezulta => Contesa din Barry, Barriei sau Barry-ului, uite ca nici nu stiu care ar fi forma corecta de genitiv-dativ. prima ar fi pentru romani, a doua pentru francezi, iar a treia pentru americani; si asa v-am multumit pe toti.


Preturile din acest magazin sunt  ridicate, spre exemplu niste foie gras  costa 112 ron , iar o sampanie 180 ron. Gramajul este foarteeeeeeeeeee mic !
Pe site-ul lor am vazut mai multe seturi, formate din terine de ceva,,,,plus o bautura: 
Ati vazut pretul si gramajul, voi decideti daca merita. Intrebarea mea era "Ce e terina asta?".Asa ca am facut ce face tot romanul incult si curios-am dat un search pe google-, voila le reponse: TERÍNĂ, terine, s.f. În gastronomie, pateu copt într-un vas special cu capac (chiar terină, sau vas de fontă), servit rece, feliat; fr. terrine. V. pateu.

In curand va fi ziua mea...stiti ce cadou vreau, nu? :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu