luni, 27 decembrie 2010

Craciunul a si trecut...by Mihaela

Am dat un search pe google pentru "craciun" si mi-au aparut diverse siteuri ce prezentau bineinteles toate chestiile "traite si netraite de Craciun, visate si nevisate, mancate, auzite din strabuni, salivate, cantate, felicitate, dorite,inchipuite". Dar sa le luam pe rand :

http://www.coca-cola.ro/  Coca Cola a dat cateva mii de euro si a ajuns sa aiba primul link afisat pe pagina de cautare Google atunci cand se face referire la Craciun, Dupa cum stiti, Craciunul era odata verde, ei bine acum este rosu. De ce? Ask Coca Cola! La cate campanii au avut in aceasta perioada, nu e de mirare...
Atentie la mesajele false primite prin email sau SMS
In ultima perioada ne-au fost semnalate mai multe cazuri de tentativa de frauda prin intermediul unor email-uri sau SMS-uri cu mesaje promotionale false in care este folosit abuziv numele marcii Coca-Cola.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Cr%C4%83ciun   Trebuie sa stim toata istoria acestei sarbatori, cand a aparut, de ce , si mai ales, cine e acest Craciun?
Crăciunul sau Naşterea Domnului (naşterea lui Iisus Hristos[1] / Isus Hristos / Isus Cristos) este o sărbătoare creştină celebrată la 25 decembrie (în calendarul gregorian) sau 6 ianuarie (în calendarul iulian) în fiecare an. Ea face parte din cele 12 sărbători domneşti (praznice împărăteşti) ale Bisericilor bizantine, a treia mare sărbătoare după cea de Paşti şi de Rusalii. În anumite ţări, unde creştinii sunt majoritari, Crăciunul e de asemenea sărbătoare legală, iar sărbătoarea se prelungeşte în ziua următoare, 26 decembrie: a doua zi de Crăciun. De la debutul secolului al XX-lea, Crăciunul devine şi o sărbătoare laică, celebrată atât de către creştini cât şi de către cei necreştini, centrul de greutate al celebrării deplasându-se de la participarea în biserică la rit spre aspectul familial al schimbului de cadouri sau, pentru copii, „darurilor de la Moş Crăciun”.
Deci tot Pastele e cea mai importanta sarbatoare, de nascut se naste orice creatura, dar de inviat e mai greu :))

http://www.craciunul.ro/  Aici orice copil obsedat de pc poate sa ii trimita o scrisoare Mosului, mentionand adresa de email a mamei sau a tatalui...Funny.

http://www.moscraciun.ro/   Echipa de la ele.ro au mai facut un site pentru a se promova, un site cu retete, felicitari si alte chestii "specifice".
Retete traditionale de Craciun
Vin fiert cu scortisoara Puterile tamaduitoare si relaxante ale acestui vin fiert cu scortisoara, plin de arome te cuceresc prin invaluire si sunt de necontestat.
Racituri (piftie de porc) Traditional, aceste racituri (piftie de porc) se prepara din picioare de porc, urechi de porc pentru a inchega preparatul, si mirodenii pentru gust.
Toba Traditional, toba se prepara din cap de porc, limba, inima, rinichi, sorici, foi de dafin, piper si ienibahar, care se fierb si se pun in stomacul de porc.
Ciolan de porc cu varza Desi e socotita mancare nemteasca, acest ciolan de porc cu varza este atat de popular la noi in tara in perioada Craciunului, incat a devenit o adevarata traditie.
Friptura de porc cu cirese Pentru gurmanzi sau pentru cei dispusi sa incerce mereu altceva recomandam aceasta reteta de sezon care prezinta o combinatie neasteptata dar savuroasa: friptura de porc cu cirese.
Pulpa de porc la tava Friptura traditionala de Craciun sau Anul Nou, pulpa de porc la tava este apetisanta si plina de savoare.
Lebarvurst Lebarvurst sau lebar este un preparat hranitor si sanatos, pe baza de ficat de porc, care se poate prepara sau consuma si cu alte ocazii.
Carnati proaspeti In pregatirea si desfasurarea preparatelor de Craciun, un loc aparte il ocupa preparatele din porc si mai ales prepararea sau alegerea carnatilor.
Caltabosi Acesti caltabosi sunt usor de preparat, exista retete mai mult sau mai putin sofisticate, dar sunt toate delicioase. Va prezentam reteta clasica de caltabosi, in jurul careia puteti improviza in functie de ingrediente.
Sarmale Va oferim o reteta clasica de sarmale pe care o putem folosi la prepararea de sarmale cu carne de orice animal - vita, ovine, iepure, pasare sau porc.
Rulada de porc cu ficat Rulada de porc cu ficat este o varianta deosebit de gustoasa si de usor de preparat pentru obisnuita rulada de porc.
 
http://felicitari.acasa.ro/Craciun_--l2.html  un site facut pentru a trimite felicitari prin email, nu mai fiti idioti, nu mai trimiteti smsuri, de ce sa va consumati centii? Slava Domnului ca exista acest site, ce isi va scoate banii prin accesarile voastre :) 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

luni, 27 decembrie 2010

Craciunul a si trecut...by Mihaela

Am dat un search pe google pentru "craciun" si mi-au aparut diverse siteuri ce prezentau bineinteles toate chestiile "traite si netraite de Craciun, visate si nevisate, mancate, auzite din strabuni, salivate, cantate, felicitate, dorite,inchipuite". Dar sa le luam pe rand :

http://www.coca-cola.ro/  Coca Cola a dat cateva mii de euro si a ajuns sa aiba primul link afisat pe pagina de cautare Google atunci cand se face referire la Craciun, Dupa cum stiti, Craciunul era odata verde, ei bine acum este rosu. De ce? Ask Coca Cola! La cate campanii au avut in aceasta perioada, nu e de mirare...
Atentie la mesajele false primite prin email sau SMS
In ultima perioada ne-au fost semnalate mai multe cazuri de tentativa de frauda prin intermediul unor email-uri sau SMS-uri cu mesaje promotionale false in care este folosit abuziv numele marcii Coca-Cola.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Cr%C4%83ciun   Trebuie sa stim toata istoria acestei sarbatori, cand a aparut, de ce , si mai ales, cine e acest Craciun?
Crăciunul sau Naşterea Domnului (naşterea lui Iisus Hristos[1] / Isus Hristos / Isus Cristos) este o sărbătoare creştină celebrată la 25 decembrie (în calendarul gregorian) sau 6 ianuarie (în calendarul iulian) în fiecare an. Ea face parte din cele 12 sărbători domneşti (praznice împărăteşti) ale Bisericilor bizantine, a treia mare sărbătoare după cea de Paşti şi de Rusalii. În anumite ţări, unde creştinii sunt majoritari, Crăciunul e de asemenea sărbătoare legală, iar sărbătoarea se prelungeşte în ziua următoare, 26 decembrie: a doua zi de Crăciun. De la debutul secolului al XX-lea, Crăciunul devine şi o sărbătoare laică, celebrată atât de către creştini cât şi de către cei necreştini, centrul de greutate al celebrării deplasându-se de la participarea în biserică la rit spre aspectul familial al schimbului de cadouri sau, pentru copii, „darurilor de la Moş Crăciun”.
Deci tot Pastele e cea mai importanta sarbatoare, de nascut se naste orice creatura, dar de inviat e mai greu :))

http://www.craciunul.ro/  Aici orice copil obsedat de pc poate sa ii trimita o scrisoare Mosului, mentionand adresa de email a mamei sau a tatalui...Funny.

http://www.moscraciun.ro/   Echipa de la ele.ro au mai facut un site pentru a se promova, un site cu retete, felicitari si alte chestii "specifice".
Retete traditionale de Craciun
Vin fiert cu scortisoara Puterile tamaduitoare si relaxante ale acestui vin fiert cu scortisoara, plin de arome te cuceresc prin invaluire si sunt de necontestat.
Racituri (piftie de porc) Traditional, aceste racituri (piftie de porc) se prepara din picioare de porc, urechi de porc pentru a inchega preparatul, si mirodenii pentru gust.
Toba Traditional, toba se prepara din cap de porc, limba, inima, rinichi, sorici, foi de dafin, piper si ienibahar, care se fierb si se pun in stomacul de porc.
Ciolan de porc cu varza Desi e socotita mancare nemteasca, acest ciolan de porc cu varza este atat de popular la noi in tara in perioada Craciunului, incat a devenit o adevarata traditie.
Friptura de porc cu cirese Pentru gurmanzi sau pentru cei dispusi sa incerce mereu altceva recomandam aceasta reteta de sezon care prezinta o combinatie neasteptata dar savuroasa: friptura de porc cu cirese.
Pulpa de porc la tava Friptura traditionala de Craciun sau Anul Nou, pulpa de porc la tava este apetisanta si plina de savoare.
Lebarvurst Lebarvurst sau lebar este un preparat hranitor si sanatos, pe baza de ficat de porc, care se poate prepara sau consuma si cu alte ocazii.
Carnati proaspeti In pregatirea si desfasurarea preparatelor de Craciun, un loc aparte il ocupa preparatele din porc si mai ales prepararea sau alegerea carnatilor.
Caltabosi Acesti caltabosi sunt usor de preparat, exista retete mai mult sau mai putin sofisticate, dar sunt toate delicioase. Va prezentam reteta clasica de caltabosi, in jurul careia puteti improviza in functie de ingrediente.
Sarmale Va oferim o reteta clasica de sarmale pe care o putem folosi la prepararea de sarmale cu carne de orice animal - vita, ovine, iepure, pasare sau porc.
Rulada de porc cu ficat Rulada de porc cu ficat este o varianta deosebit de gustoasa si de usor de preparat pentru obisnuita rulada de porc.
 
http://felicitari.acasa.ro/Craciun_--l2.html  un site facut pentru a trimite felicitari prin email, nu mai fiti idioti, nu mai trimiteti smsuri, de ce sa va consumati centii? Slava Domnului ca exista acest site, ce isi va scoate banii prin accesarile voastre :) 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu