miercuri, 9 iunie 2010

Seriale TV : Recomandari:

Postez urmatorul articol pentru toti iubitorii de seriale. Eu una sunt o mare fana a serialelor. Imi plac mai mult decat filmele, deoarece creeaza un suspans mai mare, si tin mult mai mult, se axeaza pe actiune facand-o mai ampla si mai inteleasa.



Asadar va recomand urmatoarele seriale care, mie personal imi plac foare mult.


The Vampire Diaries:    Elena, una dintre cele mai populare eleve din liceu a avut parte in urma cu 4 luni de o mare tragedie : parintii ei au murit intr-un accident de avion .Astfel aceasta , impreuna cu fratele ei, in varsta de 15 ani trebuie sa faca fata durerii. Anul scolar tocmai a inceput. Elena impreuna cu prietenele sale sunt fascinate de prezenta unui nou stundent, tanar misterios si carismatic pe nume Stefan. Cei doi tineri au inceput sa vorbeasca , pe scurt facandu-si ochi dulci .Ceea ce nu stie Elena este ca Stefan este de fapt un vampir in varsta de 200 de ani. Chiar daca este un vampir Stefan incearca sa-si ascunda acete instincte . Stefan are un frate , pe nume Damon care , fata de Stefan tot ceea ce face este sa-si faca treaba de vampir, sa faca rau oamenilor , incercand chiar sa o omoare pe Elena, astfel s-a declansat o adevarata rivalitate intre cei doi frati Serialul The Vampire Diaries este o adaptare a unei serii de carti publicate in 1991. Pentru iubitori, gasiti cartile de cumparat. Sunt 7 carti ultima va aparea in august 2010.


Gossip Girl-



Lost (Naufragiaţii)     este un serial de televiziune american care urmăreşte vieţile supravieţuitorilor unui accident aviatic pe o insulă tropicală misterioasă, undeva în Pacificul de Sud. Serialul a fost creat de Jeffrey Lieber, J. J. Abrams şi Damon Lindelof şi este filmat în principal în Hawaii. Episodul pilot a fost difuzat pe 22 septembrie 2004. De atunci, au fost difuzate cinci sezoane, al şaselea fiind programat în primăvara anului 2010. Serialul este produs de ABC Television Studio (Touchstone Television), Bad Robot Productions şi Grass Skirt Productions şi este difuzat de reţeaua ABC în Statele Unite; în România şi Moldova, este difuzat de AXN. TVR 1 a difuzat primele două sezoane, apoi Prima TV a preluat serialul şi a difuzat patru sezoane. Coloana sonoră este compusă de Michael Giacchino. Producătorii sunt, în prezent, J.J. Abrams, Damon Lindelof, Carlton Cuse, Jack Bender, Jeff Pinkner şi Bryan Burk. Lost a avut success atât la critici, cât şi la public, obţinând o medie de 15,5 milioane de telespectatori pe episod pe canalul ABC şi câştigând numeroase premii, inclusiv un premiu Emmy pentru cel mai bun serial dramatic al anului 2005.








True Blood: Allan Ball, creatorul serialului "Six Feet Under', se intoarce la HBO, cu o noua serie, bazata pe romanul Southern Vampire de Charlaine Harris. Seria o prezinta pe Sookie Stackhouse, o barmanita telepatica, care se simye in siguranta in jurul vampirilor, deoarece ei nu activitate la nivelul creierului deci nu le poate citi gandurile. Ea si fratele ei Jason au fost crescuti de bunica lor, dupa ce si-au pierdut parintii intr-o inundatie si incearca sa-si tina in secret puterile telepatice. Datorita crearii sangelui sintetic de catre japonezi, numit True Blood, (de aici si numele serialului) vampirii au devenit cunoscuti intregii lumi. Sookie lucreaza la barul Merlotte's, al carui propietar este Sam Merlotte, care are un secret bine ascuns.(sursa cinemarx.ro






The mentalist: Patrick Jane, este personajul central din "The Mentalist", detectiv si consultant la Biroul de Investigatii din California (CBI). El este cunoscut pentru faptul ca a elucidat un numar impresionant de crime, datorita talentului deosebit de a observa pana la cele mai mici detalii.
In Birou, Patrick, este celebru pentru lipsa de protocol si asa zisa faima de medium, desi acum recunoaste ca in trecut, s-a prefacut ca are abilitati paranormale. Talentul lui Jane de a rezolva cazuri de mare importanta, este mereu analizat de colegii sai. Cu toate acestea Agentul Teresa Lisbon, nu se teme sa recunoasca ca nu-l doreste pe Jane in echipa sa, datorita faptului ca este: narcisist, teatral, periculos si fara limite. In echipa lui Lisbon, includem agentii: Kimbal Cho, Wayne Rigsby si incepatoarea Grace Van Pelt, care de asemenea cred ca Jane este de necontrolat, dar ii admira sarmul si talentul de a rezolva cazurile










Chuck : După ce descarcă, în... propriul creier, secrete critice ale guvernului, Chuck Bartowski, un tocilar de 20 şi ceva de ani, expert în tehnică şi calculatoare, este contactat şi recrutat de superba Sarah Walker, fostă colegă de facultate devenită între timp agent al C.I.A.. Prioritatea numărul 1 al frumoasei agente devine acum siguranţa pămpălăului Chuck.
















V : Nave spatiale uriase isi fac aparitia in 29 de orase importante ale lumii iar Anna, carismatica si frumoasa conducatoare a "Vizitatorilor" extraterestri pretinde ca au venit cu gand de pace. Un numar restrans de oameni incep insa sa se indoiasca de sinceritatea binevoitorilor Vizitatori. Agentul FBI de la Antiterorism Eric Evans descopera ca extraterestrii si-au petrecut zeci de ani infiltrandu-se in guvernele si in mediul de afaceri al oamenilor si ca acum se afla in etapele finale ale planului lor de cucerire a planetei. Ea se alatura miscarii de rezistenta, in timp ce extraterestrii, intrand in gratiile populatiei Pamantului prin vindecarea mai multor boli, si-au recrutat deja spioni si agenti involuntari.






90210 : Versiunea contemporana a serialului-icon "Bevery Hills, 90210", noul "90210" contempla viata prin ochii lui Annie Wilson si ai fratelui ei, Dixon, a caror prima zi la liceul West Beverly Hills nu lasa umbra de indoiala ca nu se mai afla in Kansas. Pentru Annie si Dixon, greutatile intampinate ca nou-sositi in liceu sunt sporite de faptul ca tatal lor, Harry, este noul director al institutiei. Ei se integreaza in curand intr-o noua trupa de prieteni incluzandu-i pe Naomi, o tanara bogata si rasfatata, Ethan, starul echipei de lacrosse a liceului, Navid, un jurnalist aspirant care conduce echipa de stiristi ai scolii si Silver, o rebela care produce un blog scandalos, dar extrem de popular.






Lie to me: Lie To Me este un serial de televiziune american. Personajul principal este Doctorul Cal Lightman, care ajutat de colega sa Dr. Gillian Foster, detecteaza inselaciunile, minciunile oamenilor analizand limbajul corpului si microexpresiile, si isi foloseste acsete talent in favoarea clientilor sai (ca de exemplu politia). Cal si Gillian o angajeaza pe Ria, care se pare ca are un talent innascut in detectarea minciunilor. Intre cei doi se pare exista cateodata divergente, poate pentru ca Cal atrebuit sa invete tot ceea ce stie, pe cand Ria are un ochi format. Pe parcursul episoadelor, echipa rezolva diferite cazuri, de la crime la cazuri nu atat de grave. Personajul principal este bazat pe Paul Ekman, un cunoscut psiholog si expert in citirea limbajului corpului si a expresiilor faciale.






Leverage: este un serial despre o echipa de infractori care au lucrat pentru prima data impreuna pentru a fura cu succes o serie de schite si planuri ale unei companii aeriene. Cand acestia realizeaza ca persoana care i-a angajat, un birocrat corporatist, nu intentioneaza sa ii plateasca, isi schimba tactica si trec de partea ofensiva, reusind sa il distruga atat pe birocrat cat si pe compania acestuia.
Realizand ca pot obtine foarte multi bani de pe urma acestui tip de munca si in acelas timp sa loveasca „pestii mari” (cum ar fi criminalii in costume de afaceri), acesti liber-profesionisti, care obisnuiau sa lucreze singuri, decid sa lucreze impreuna si sa isi foloseasca cunostintele pentru ai ataca pe asupritorii bogati si puternici, O comedie criminala :)) pot spune combinata cu actiune.






Dexter : În timpul zilei, Dexter Morgan e un angajat model al laboratorului criminalistic al poliţiei din Miami, dar aceasta este doar o mască ce ascunde adevărata sa identitate. În realitate, Dexter este un criminal meticulos (un monstru precum şi el admite) care îşi satisface setea de sânge în timpul nopţii. La adăpostul întunericului el urmăreşte şi apoi omoară criminalii pe care legea nu-i poate atinge, totul cu grijă şi determinare












Bones: Doctorita Temperance Brennan este un cunoscut antropolog care lucreaza la Institutul Jefferson din Washington, DC, si care scrie si novele ca si activitate suplimentare. Cand metodele traditionale de identificare a unui cadavru sunt zadarnice - cand resturile umane sunt atat de descompuse, arse sau distruse este chemata ea, care are abilitatea sa observe indicii ramase in oasele victimelor.
Cei mai multi oamenii ai legii par sa nu ii inteleaga indemanarea, inteligenta, modul cum lupta pentru rezolvarea oricarei investigatii la care participa. Agentul special Seeley Booth de la departamentul de omucideri - FBI pare sa fie exceptia. Un fost lunetist, Booth, nu prea crede in stiinta si in savantii care mediteaza asupra dovezilor psihice ale unei crime
Insa aceasta combinatie intre oamenii lui "destepti" si stiinta doctoritei Brennan face ca acestia sa formeze o echipa formidabila





One tree hill:   "One Tree Hill" este povestea a doi frati, Nathan si Lucas, care in afara de pasiunea pentru baschet si faptul ca au acelasi tata, nu par sa semene absolut deloc.

Arogant şi foarte sigur pe el, Nathan este vedeta echipei de baschet a liceului la care studiază şi provine din cea mai bogată familie din oraş. Crescut numai de mama sa, Lucas este foarte tăcut şi singuratic, încercând întotdeauna să păstreze o distanţă cât mai mare faţă de fratele său vitreg, Nathan. Însă, printr-un joc al destinului, cei doi sunt puşI faţă în faţă, atunci când Lucas intră în echipa lui Nathan. Competiţia tacită care exista între ei încă din copilărie iese acum la suprafaţă, mai ales că cei doi luptă nu numai pentru supremaţia de pe terenul de baschet, ci şi pentru inima lui Peyton, iubita lui Nathan. Conflictul care se naşte între ei se va extinde dincolo de competeţia sportivă şi va pătrunde atât în casele cât şi în inimile lor, pe măsură ce ei încearcă să descopere cine sunt cu adevărat şi să accepte ideea că seamănă între ei mai mult decât şi-ar fi imaginat vreodată.












Buffy the vampire slayer  este un serial creat de Joss Whedon care urmareste povestea lui Buffy Anne Summers, o tanara aleasa de destin sa lupte impotriva vampirilor, a demonilor si a fortelor raului. Ea este vanatoarea si este calauzita si antrenata de un observator, Rupert Giles. Chemarea mistica o inzestreaza cu intuitie, usurinta in vindecare, rezistenta si vise porfetice. Spre deosebire de predecesoarele sale, Buffy este inconjurata de prieteni loiali care ulterior devin cunoscuti ca "Scooby Gang" (Xander Harris, Willow Rosenberg). 





Dark angel: Organizarea unei armate de copii cu superputeri date de un ADN complex (de la toate animalele cate putin) este scopul unei corporatii: Manticore.
Acest vis e spulberat in momentul in care cativa copii scapa din tabara de pregatire. Instinctul de supravietuire ii ajuta sa traiasca dar fiecare e pe cont propriu. Max ,o fata mai speciala, fura pentru a trai, dar viata ei ia o intorsatura colosala cand fura din casa unui justitiar, Logan. El facea dreptate intervenind peste orice program televizat sub numele de Eyes Only, demascand crime si nedreptate, uneori santaja oameni cu functii superioare pentru a indrepta lucrurile. El descopera trecutul acestei fete (indragostit fiind de ea) si vrea sa distruga impreuna cu ea corporatia Manticore. Ajutandu-se reciproc vor incepe o viata plina de aventura, risc si suspans. Max incearca sa il ajute adunand dovezi impotriva tintelor lui, iar Logan o ajuta sa isi gasesaca prieteni, dar si sa distruga "trecutul" ei, corporatia care inca mai functiona.








Criminal minds:  O echipa de elita a FBI formata exclusiv din "profileri", calatoreste pe teritoriul Statelor Unite, in locurile unde isi desfasoara activitatea criminalii in serie si pe baza dovezilor gasite la locul crimei, incearca sa stabileasca profilul psihologic, si nu numai, al criminalului, in incercarea de a-l prinde inainte de a face noi victime. De la batranul Jason Gideon-liderul grupului, trecand prin toti ceilalti membri, foarte organizatul Aaron Hotchner, tanarul erudit Spencer Reid, frumoasa Jennifer Jareau, mai fizicul dar la fel de intelectualul Derek Morgan, experimentata si calculata Emily Prentiss si terminand cu mai putin psiholog si mai mult geniu in calculatoare Penelope Garcia, toti sunt pregatiti sa dea tot ce au mai bun in ei pentru a fi cu un pas inaintea criminalului, pentru a-l aduce in fata justitiei si de ce nu, pentru a ne tine pe noi cu sufletul la gura pana la sfarsit.










 


 
The big bang theory   Este o comedie pe care nu trebuie sa o ratezi .Prezinta viata de zi cu zi a doi tineri fizicieni cu serioase probleme social-comportamentale. Chiar daca amandoi s-au mutat de acasa si locuiesc intr-un apartament inchiriat, Leonard si Sheldon sunt definitia perfecta, prototipul acelor tocilari geniali care impartasesc drept pasiuni comune fizica cuantica, jocurile pe calculator, benzile desenate si tot felul de astfel de pasiuni care nu ii incadreaza deloc la cuvantul "cool". In apartamentul vecin se muta Penny, o tanara frumusica si reprezentativa pentru confirmarea existentei samburelui de adevar din bancurile cu blonde, de care Leonard se indragosteste la prima vedere.

Cu toate ca este de acord cu aspectul ei fizic, Sheldon nu este deloc de acord cu prezenta ei in viata lor. Sheldon este acel maniac enervant, un Gica contra permanent, care il "ajuta" de multe ori sa isi piarda slujba. Comicul de limbaj si comicul de situatie reprezinta punctul forte al acestui serial despre doi soricei de laborator care nu au prea gustat cu adevarat viata pana in acest moment.















The war at home: Daca vreti sa radeti pana nu mai stiti de voi, acest serial :)) este cel mai potrivit sa va ajute.
The War at Home este un serial de televiziune care ilustreaza cat de simpla este viata atunci cand esti tanar si liber. 2 dintre aceste persoane au fost si Dave si Vicky Gold, care acum sunt casatoriti. Ei au 3 copii acum, iar viata lor s-a complicat pe veci. Fiecare zi in familia lor are loc o lupta uneori castigata, dar de cele mai multe ori pierduta. Puterea este impartita intre adolescenti si parinti, prezentand in acelasi timp problemele obisnuite ale familiei dar cu o nota comica. Si Dave si Vicky sunt parinti destul de tineri si ei insisi copilarosi, se straduiesc sa isi creasca cele creatii: Mike, Larry si Hillary. Numai ca fiecare zi in aceasta familie, alaturi de acesti 3 copii este o lupta pe viata si pe moarte a educatiei pe care Dave si Vicky le-o aplica cum stiu ei mai bine, mergand pe deviza ca totul este in regula daca acestia nu ajung sa faca copii inca din adolescenta si nu ajung niste drogati. Cei doi se confrunta cu o adolescenta rebela si fitoasa a lui Hillary, Larry cu probleme de sociabilitate si pasionat al benzilor desenate, si mici semnale cum ca ar fi gay si Mike, care se crede matur si este aproape expert in manipularea parintilor.







10 things i hate about you (serialul)  Serialul se bazeaza pe binecunoscutul film din 1999, bazat pe piesa lui William Shakespeare, "Imblanzirea scorpiei". Surorile Stratford, Bianca si Kat au teluri foarte diferite in viata. La noul lor liceu, este clar ca una dintre surori vrea "sa se separe de turma" iar cealalta nu-si doreste nimic mai mult decat sa se integreze. Kat este o feminista inteligenta si incapatanata care vrea sa salveze lumea si sa scape de liceu cat de repede posibil. Dar cand il cunoaste pe rebelul Patrick Verona, scanteile incep sa zboare. Bianca este o fata sociabila care isi doreste sa fie populara, dar cand majoreta sefa o alege doar drept mascota isi da seama ca are cale lunga de batut. In timp ce incep un nou an scolar cu multe probleme la liceul Padua, Kat si Bianca incearca sa se descurce cu pustimea populara, cu baietii si cu sufocantul lor tata







Heroes: este un serial american creat de Tim Kring pentru postul NBC. Acesta spune povestea unor indivizi obisnuiti care descopera ca au abilitati extraordinare. Claire, spre exemplu, isi poate regenera corpul in mod spontan, putandu-se vindeca de orice rana, Isaac Mendez prevede viitorul, Matt Parkman este telepat, iar Hiro Nakamura poate calatori in timp si se poate teleporta. Serialul exploreaza modalitatea in care ei se adapateaza schimbarilor si rolul lor in prevenirea catastrofelor si salvarea umanitatii.

Serialul pune accent pe "fenomene paranormale" care constau in puterea pe care o detin o serie de oameni cu "daruri" speciale denumiti eroi. De ce sunt numiti asa? Pentru ca binele lumii sta in mainile lor si numai ei pot mentine echilibrul dintre bine si rau.






White collar :
Neal Caffrey este un escroc care a fost capturat dupa un joc de trei ani cu autoritatile de-a soarecele si pisica. Dupa ce a ispasit aproape patru ani de sentinta, evadeaza din inchisoare pentru a-si gasi iubita, pe care are motive sa o creada in pericol. Peter Burke, agentul FBI care l-a capturat pe Caffrey in trecut, il prinde din nou. De data aceasta, insa, Caffrey ii ofera informatii despre dovezile implicate in alta ancheta. Totusi, aceste informatii au un pret: eliberarea sa din inchisoare in schimbul colaborarii la cazul aflat in curs de anchetare, al Olandezului, falsificator de opere de arta. Imediat insa dupa ce este eliberat, Caffrey gaseste o cale de a locui intr-una dintre cele mai scumpe resedinte din Manhattan, dupa ce convinge o vaduva in varsta sa il primeasca drept oaspete in casa ei. In plus, soarta lui pare sa se schimbe odata cu prinderea alunecosului Olandez: FBI-ul il primeste in randurile sale drept colaborator.






Angel" este serialul spin-off dupa "Buffy, The Vampire Slayer", produs de Joss Whedon in colaborare cu David Greenwalt. Serialul se concentreaza asupra neincetatelor probe la care este supus vampirul Angel al carui suflet i-a fost restituit sub forma unui blestem pentru secole de crime. Fiind torturat de vinovatie si remuscari, se muta din Sunnydale in Los Angeles in cautarea absolvirii. Cautand iertarea ii ajuta pe cei neajutorati, pe cei napastuiti de creaturi supranaturale. Imediat dupa sosirea lui in LA, Angel este vizitat de Doyle, un mesager trimis din partea "Powers That Be". Doyle primeste viziuni, care il vor ghida pe Angel in misiunea sa. Impreuna cu Cordelia Chase, grupul va forma "Angel-Investigatii", o agentie de detectivi, o firma de protectie care "ii ajuta pe neajutorati".
Serialul are dialoguri amuzante si personaje umane, chiar daca jumatate din ele sunt vampiri/demoni si asa mai departe si a castigat premiul Saturn Awards si International Horror Guil in 2001





Two and a half men : Este o alta comedie care te va face sa razi cu lacrimi. Charlie este un burlac de patruzeci de ani, plin de succes si cu o cariera de autor de jingle-uri. Locuieste intr-o resedinta langa ocean, in Malibu, California si duce o viata plina de placeri. Dar fratele sau Alan divorteaza dupa doisprezece ani de casnicie si impreuna cu fiul sau Jake (un copil de de zece ani, lenes si mai grasut) se muta impreuna cu Charlie. In acest moment existenta comoda a lui Charlie este zdruncinata. Iar intr-o casa in care nimeni nu este adult, situatia cu greu poate fi tinuta sub control. Cei doi frati au foarte putine lucruri in comun, dar invata sa convietuiasaca si sa ia decizii impreuna referitoare la Jake.





 
 
 
 
 
Mda cam atat imi amintesc acum . Toate le am vazut si pot spune ca fiecare m-a impresionat in felul lor.
Pentru genul de comedie recomand : Leverage, two and a half men, the big bang theory, the war at home, white collar, 10 things i hate about you, dexter
Pentru genul de actiune-criminalitate-suspans recomand- Criminal minds, chuck, white collar, angel,lie to me, dark angel, bones, heroes, the mentalist, dexter.
Petru genul de drama-romantic-adolescenti recomand: Gossip girl, 90210, 10 things i hate about you, one tree hill
Pentru genul Vampire-romance- Recomand: The vampire diaries, true blood, buffy,the vampire slayer, angel,
Pentru genul sf- freaks- :))- recomand,:  Lost.  Heroes, V. , Dark angel,
 
 
Va astept cu pareri si va pup :*


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miercuri, 9 iunie 2010

Seriale TV : Recomandari:

Postez urmatorul articol pentru toti iubitorii de seriale. Eu una sunt o mare fana a serialelor. Imi plac mai mult decat filmele, deoarece creeaza un suspans mai mare, si tin mult mai mult, se axeaza pe actiune facand-o mai ampla si mai inteleasa.



Asadar va recomand urmatoarele seriale care, mie personal imi plac foare mult.


The Vampire Diaries:    Elena, una dintre cele mai populare eleve din liceu a avut parte in urma cu 4 luni de o mare tragedie : parintii ei au murit intr-un accident de avion .Astfel aceasta , impreuna cu fratele ei, in varsta de 15 ani trebuie sa faca fata durerii. Anul scolar tocmai a inceput. Elena impreuna cu prietenele sale sunt fascinate de prezenta unui nou stundent, tanar misterios si carismatic pe nume Stefan. Cei doi tineri au inceput sa vorbeasca , pe scurt facandu-si ochi dulci .Ceea ce nu stie Elena este ca Stefan este de fapt un vampir in varsta de 200 de ani. Chiar daca este un vampir Stefan incearca sa-si ascunda acete instincte . Stefan are un frate , pe nume Damon care , fata de Stefan tot ceea ce face este sa-si faca treaba de vampir, sa faca rau oamenilor , incercand chiar sa o omoare pe Elena, astfel s-a declansat o adevarata rivalitate intre cei doi frati Serialul The Vampire Diaries este o adaptare a unei serii de carti publicate in 1991. Pentru iubitori, gasiti cartile de cumparat. Sunt 7 carti ultima va aparea in august 2010.


Gossip Girl-



Lost (Naufragiaţii)     este un serial de televiziune american care urmăreşte vieţile supravieţuitorilor unui accident aviatic pe o insulă tropicală misterioasă, undeva în Pacificul de Sud. Serialul a fost creat de Jeffrey Lieber, J. J. Abrams şi Damon Lindelof şi este filmat în principal în Hawaii. Episodul pilot a fost difuzat pe 22 septembrie 2004. De atunci, au fost difuzate cinci sezoane, al şaselea fiind programat în primăvara anului 2010. Serialul este produs de ABC Television Studio (Touchstone Television), Bad Robot Productions şi Grass Skirt Productions şi este difuzat de reţeaua ABC în Statele Unite; în România şi Moldova, este difuzat de AXN. TVR 1 a difuzat primele două sezoane, apoi Prima TV a preluat serialul şi a difuzat patru sezoane. Coloana sonoră este compusă de Michael Giacchino. Producătorii sunt, în prezent, J.J. Abrams, Damon Lindelof, Carlton Cuse, Jack Bender, Jeff Pinkner şi Bryan Burk. Lost a avut success atât la critici, cât şi la public, obţinând o medie de 15,5 milioane de telespectatori pe episod pe canalul ABC şi câştigând numeroase premii, inclusiv un premiu Emmy pentru cel mai bun serial dramatic al anului 2005.








True Blood: Allan Ball, creatorul serialului "Six Feet Under', se intoarce la HBO, cu o noua serie, bazata pe romanul Southern Vampire de Charlaine Harris. Seria o prezinta pe Sookie Stackhouse, o barmanita telepatica, care se simye in siguranta in jurul vampirilor, deoarece ei nu activitate la nivelul creierului deci nu le poate citi gandurile. Ea si fratele ei Jason au fost crescuti de bunica lor, dupa ce si-au pierdut parintii intr-o inundatie si incearca sa-si tina in secret puterile telepatice. Datorita crearii sangelui sintetic de catre japonezi, numit True Blood, (de aici si numele serialului) vampirii au devenit cunoscuti intregii lumi. Sookie lucreaza la barul Merlotte's, al carui propietar este Sam Merlotte, care are un secret bine ascuns.(sursa cinemarx.ro






The mentalist: Patrick Jane, este personajul central din "The Mentalist", detectiv si consultant la Biroul de Investigatii din California (CBI). El este cunoscut pentru faptul ca a elucidat un numar impresionant de crime, datorita talentului deosebit de a observa pana la cele mai mici detalii.
In Birou, Patrick, este celebru pentru lipsa de protocol si asa zisa faima de medium, desi acum recunoaste ca in trecut, s-a prefacut ca are abilitati paranormale. Talentul lui Jane de a rezolva cazuri de mare importanta, este mereu analizat de colegii sai. Cu toate acestea Agentul Teresa Lisbon, nu se teme sa recunoasca ca nu-l doreste pe Jane in echipa sa, datorita faptului ca este: narcisist, teatral, periculos si fara limite. In echipa lui Lisbon, includem agentii: Kimbal Cho, Wayne Rigsby si incepatoarea Grace Van Pelt, care de asemenea cred ca Jane este de necontrolat, dar ii admira sarmul si talentul de a rezolva cazurile










Chuck : După ce descarcă, în... propriul creier, secrete critice ale guvernului, Chuck Bartowski, un tocilar de 20 şi ceva de ani, expert în tehnică şi calculatoare, este contactat şi recrutat de superba Sarah Walker, fostă colegă de facultate devenită între timp agent al C.I.A.. Prioritatea numărul 1 al frumoasei agente devine acum siguranţa pămpălăului Chuck.
















V : Nave spatiale uriase isi fac aparitia in 29 de orase importante ale lumii iar Anna, carismatica si frumoasa conducatoare a "Vizitatorilor" extraterestri pretinde ca au venit cu gand de pace. Un numar restrans de oameni incep insa sa se indoiasca de sinceritatea binevoitorilor Vizitatori. Agentul FBI de la Antiterorism Eric Evans descopera ca extraterestrii si-au petrecut zeci de ani infiltrandu-se in guvernele si in mediul de afaceri al oamenilor si ca acum se afla in etapele finale ale planului lor de cucerire a planetei. Ea se alatura miscarii de rezistenta, in timp ce extraterestrii, intrand in gratiile populatiei Pamantului prin vindecarea mai multor boli, si-au recrutat deja spioni si agenti involuntari.






90210 : Versiunea contemporana a serialului-icon "Bevery Hills, 90210", noul "90210" contempla viata prin ochii lui Annie Wilson si ai fratelui ei, Dixon, a caror prima zi la liceul West Beverly Hills nu lasa umbra de indoiala ca nu se mai afla in Kansas. Pentru Annie si Dixon, greutatile intampinate ca nou-sositi in liceu sunt sporite de faptul ca tatal lor, Harry, este noul director al institutiei. Ei se integreaza in curand intr-o noua trupa de prieteni incluzandu-i pe Naomi, o tanara bogata si rasfatata, Ethan, starul echipei de lacrosse a liceului, Navid, un jurnalist aspirant care conduce echipa de stiristi ai scolii si Silver, o rebela care produce un blog scandalos, dar extrem de popular.






Lie to me: Lie To Me este un serial de televiziune american. Personajul principal este Doctorul Cal Lightman, care ajutat de colega sa Dr. Gillian Foster, detecteaza inselaciunile, minciunile oamenilor analizand limbajul corpului si microexpresiile, si isi foloseste acsete talent in favoarea clientilor sai (ca de exemplu politia). Cal si Gillian o angajeaza pe Ria, care se pare ca are un talent innascut in detectarea minciunilor. Intre cei doi se pare exista cateodata divergente, poate pentru ca Cal atrebuit sa invete tot ceea ce stie, pe cand Ria are un ochi format. Pe parcursul episoadelor, echipa rezolva diferite cazuri, de la crime la cazuri nu atat de grave. Personajul principal este bazat pe Paul Ekman, un cunoscut psiholog si expert in citirea limbajului corpului si a expresiilor faciale.






Leverage: este un serial despre o echipa de infractori care au lucrat pentru prima data impreuna pentru a fura cu succes o serie de schite si planuri ale unei companii aeriene. Cand acestia realizeaza ca persoana care i-a angajat, un birocrat corporatist, nu intentioneaza sa ii plateasca, isi schimba tactica si trec de partea ofensiva, reusind sa il distruga atat pe birocrat cat si pe compania acestuia.
Realizand ca pot obtine foarte multi bani de pe urma acestui tip de munca si in acelas timp sa loveasca „pestii mari” (cum ar fi criminalii in costume de afaceri), acesti liber-profesionisti, care obisnuiau sa lucreze singuri, decid sa lucreze impreuna si sa isi foloseasca cunostintele pentru ai ataca pe asupritorii bogati si puternici, O comedie criminala :)) pot spune combinata cu actiune.






Dexter : În timpul zilei, Dexter Morgan e un angajat model al laboratorului criminalistic al poliţiei din Miami, dar aceasta este doar o mască ce ascunde adevărata sa identitate. În realitate, Dexter este un criminal meticulos (un monstru precum şi el admite) care îşi satisface setea de sânge în timpul nopţii. La adăpostul întunericului el urmăreşte şi apoi omoară criminalii pe care legea nu-i poate atinge, totul cu grijă şi determinare












Bones: Doctorita Temperance Brennan este un cunoscut antropolog care lucreaza la Institutul Jefferson din Washington, DC, si care scrie si novele ca si activitate suplimentare. Cand metodele traditionale de identificare a unui cadavru sunt zadarnice - cand resturile umane sunt atat de descompuse, arse sau distruse este chemata ea, care are abilitatea sa observe indicii ramase in oasele victimelor.
Cei mai multi oamenii ai legii par sa nu ii inteleaga indemanarea, inteligenta, modul cum lupta pentru rezolvarea oricarei investigatii la care participa. Agentul special Seeley Booth de la departamentul de omucideri - FBI pare sa fie exceptia. Un fost lunetist, Booth, nu prea crede in stiinta si in savantii care mediteaza asupra dovezilor psihice ale unei crime
Insa aceasta combinatie intre oamenii lui "destepti" si stiinta doctoritei Brennan face ca acestia sa formeze o echipa formidabila





One tree hill:   "One Tree Hill" este povestea a doi frati, Nathan si Lucas, care in afara de pasiunea pentru baschet si faptul ca au acelasi tata, nu par sa semene absolut deloc.

Arogant şi foarte sigur pe el, Nathan este vedeta echipei de baschet a liceului la care studiază şi provine din cea mai bogată familie din oraş. Crescut numai de mama sa, Lucas este foarte tăcut şi singuratic, încercând întotdeauna să păstreze o distanţă cât mai mare faţă de fratele său vitreg, Nathan. Însă, printr-un joc al destinului, cei doi sunt puşI faţă în faţă, atunci când Lucas intră în echipa lui Nathan. Competiţia tacită care exista între ei încă din copilărie iese acum la suprafaţă, mai ales că cei doi luptă nu numai pentru supremaţia de pe terenul de baschet, ci şi pentru inima lui Peyton, iubita lui Nathan. Conflictul care se naşte între ei se va extinde dincolo de competeţia sportivă şi va pătrunde atât în casele cât şi în inimile lor, pe măsură ce ei încearcă să descopere cine sunt cu adevărat şi să accepte ideea că seamănă între ei mai mult decât şi-ar fi imaginat vreodată.












Buffy the vampire slayer  este un serial creat de Joss Whedon care urmareste povestea lui Buffy Anne Summers, o tanara aleasa de destin sa lupte impotriva vampirilor, a demonilor si a fortelor raului. Ea este vanatoarea si este calauzita si antrenata de un observator, Rupert Giles. Chemarea mistica o inzestreaza cu intuitie, usurinta in vindecare, rezistenta si vise porfetice. Spre deosebire de predecesoarele sale, Buffy este inconjurata de prieteni loiali care ulterior devin cunoscuti ca "Scooby Gang" (Xander Harris, Willow Rosenberg). 





Dark angel: Organizarea unei armate de copii cu superputeri date de un ADN complex (de la toate animalele cate putin) este scopul unei corporatii: Manticore.
Acest vis e spulberat in momentul in care cativa copii scapa din tabara de pregatire. Instinctul de supravietuire ii ajuta sa traiasca dar fiecare e pe cont propriu. Max ,o fata mai speciala, fura pentru a trai, dar viata ei ia o intorsatura colosala cand fura din casa unui justitiar, Logan. El facea dreptate intervenind peste orice program televizat sub numele de Eyes Only, demascand crime si nedreptate, uneori santaja oameni cu functii superioare pentru a indrepta lucrurile. El descopera trecutul acestei fete (indragostit fiind de ea) si vrea sa distruga impreuna cu ea corporatia Manticore. Ajutandu-se reciproc vor incepe o viata plina de aventura, risc si suspans. Max incearca sa il ajute adunand dovezi impotriva tintelor lui, iar Logan o ajuta sa isi gasesaca prieteni, dar si sa distruga "trecutul" ei, corporatia care inca mai functiona.








Criminal minds:  O echipa de elita a FBI formata exclusiv din "profileri", calatoreste pe teritoriul Statelor Unite, in locurile unde isi desfasoara activitatea criminalii in serie si pe baza dovezilor gasite la locul crimei, incearca sa stabileasca profilul psihologic, si nu numai, al criminalului, in incercarea de a-l prinde inainte de a face noi victime. De la batranul Jason Gideon-liderul grupului, trecand prin toti ceilalti membri, foarte organizatul Aaron Hotchner, tanarul erudit Spencer Reid, frumoasa Jennifer Jareau, mai fizicul dar la fel de intelectualul Derek Morgan, experimentata si calculata Emily Prentiss si terminand cu mai putin psiholog si mai mult geniu in calculatoare Penelope Garcia, toti sunt pregatiti sa dea tot ce au mai bun in ei pentru a fi cu un pas inaintea criminalului, pentru a-l aduce in fata justitiei si de ce nu, pentru a ne tine pe noi cu sufletul la gura pana la sfarsit.










 


 
The big bang theory   Este o comedie pe care nu trebuie sa o ratezi .Prezinta viata de zi cu zi a doi tineri fizicieni cu serioase probleme social-comportamentale. Chiar daca amandoi s-au mutat de acasa si locuiesc intr-un apartament inchiriat, Leonard si Sheldon sunt definitia perfecta, prototipul acelor tocilari geniali care impartasesc drept pasiuni comune fizica cuantica, jocurile pe calculator, benzile desenate si tot felul de astfel de pasiuni care nu ii incadreaza deloc la cuvantul "cool". In apartamentul vecin se muta Penny, o tanara frumusica si reprezentativa pentru confirmarea existentei samburelui de adevar din bancurile cu blonde, de care Leonard se indragosteste la prima vedere.

Cu toate ca este de acord cu aspectul ei fizic, Sheldon nu este deloc de acord cu prezenta ei in viata lor. Sheldon este acel maniac enervant, un Gica contra permanent, care il "ajuta" de multe ori sa isi piarda slujba. Comicul de limbaj si comicul de situatie reprezinta punctul forte al acestui serial despre doi soricei de laborator care nu au prea gustat cu adevarat viata pana in acest moment.















The war at home: Daca vreti sa radeti pana nu mai stiti de voi, acest serial :)) este cel mai potrivit sa va ajute.
The War at Home este un serial de televiziune care ilustreaza cat de simpla este viata atunci cand esti tanar si liber. 2 dintre aceste persoane au fost si Dave si Vicky Gold, care acum sunt casatoriti. Ei au 3 copii acum, iar viata lor s-a complicat pe veci. Fiecare zi in familia lor are loc o lupta uneori castigata, dar de cele mai multe ori pierduta. Puterea este impartita intre adolescenti si parinti, prezentand in acelasi timp problemele obisnuite ale familiei dar cu o nota comica. Si Dave si Vicky sunt parinti destul de tineri si ei insisi copilarosi, se straduiesc sa isi creasca cele creatii: Mike, Larry si Hillary. Numai ca fiecare zi in aceasta familie, alaturi de acesti 3 copii este o lupta pe viata si pe moarte a educatiei pe care Dave si Vicky le-o aplica cum stiu ei mai bine, mergand pe deviza ca totul este in regula daca acestia nu ajung sa faca copii inca din adolescenta si nu ajung niste drogati. Cei doi se confrunta cu o adolescenta rebela si fitoasa a lui Hillary, Larry cu probleme de sociabilitate si pasionat al benzilor desenate, si mici semnale cum ca ar fi gay si Mike, care se crede matur si este aproape expert in manipularea parintilor.







10 things i hate about you (serialul)  Serialul se bazeaza pe binecunoscutul film din 1999, bazat pe piesa lui William Shakespeare, "Imblanzirea scorpiei". Surorile Stratford, Bianca si Kat au teluri foarte diferite in viata. La noul lor liceu, este clar ca una dintre surori vrea "sa se separe de turma" iar cealalta nu-si doreste nimic mai mult decat sa se integreze. Kat este o feminista inteligenta si incapatanata care vrea sa salveze lumea si sa scape de liceu cat de repede posibil. Dar cand il cunoaste pe rebelul Patrick Verona, scanteile incep sa zboare. Bianca este o fata sociabila care isi doreste sa fie populara, dar cand majoreta sefa o alege doar drept mascota isi da seama ca are cale lunga de batut. In timp ce incep un nou an scolar cu multe probleme la liceul Padua, Kat si Bianca incearca sa se descurce cu pustimea populara, cu baietii si cu sufocantul lor tata







Heroes: este un serial american creat de Tim Kring pentru postul NBC. Acesta spune povestea unor indivizi obisnuiti care descopera ca au abilitati extraordinare. Claire, spre exemplu, isi poate regenera corpul in mod spontan, putandu-se vindeca de orice rana, Isaac Mendez prevede viitorul, Matt Parkman este telepat, iar Hiro Nakamura poate calatori in timp si se poate teleporta. Serialul exploreaza modalitatea in care ei se adapateaza schimbarilor si rolul lor in prevenirea catastrofelor si salvarea umanitatii.

Serialul pune accent pe "fenomene paranormale" care constau in puterea pe care o detin o serie de oameni cu "daruri" speciale denumiti eroi. De ce sunt numiti asa? Pentru ca binele lumii sta in mainile lor si numai ei pot mentine echilibrul dintre bine si rau.






White collar :
Neal Caffrey este un escroc care a fost capturat dupa un joc de trei ani cu autoritatile de-a soarecele si pisica. Dupa ce a ispasit aproape patru ani de sentinta, evadeaza din inchisoare pentru a-si gasi iubita, pe care are motive sa o creada in pericol. Peter Burke, agentul FBI care l-a capturat pe Caffrey in trecut, il prinde din nou. De data aceasta, insa, Caffrey ii ofera informatii despre dovezile implicate in alta ancheta. Totusi, aceste informatii au un pret: eliberarea sa din inchisoare in schimbul colaborarii la cazul aflat in curs de anchetare, al Olandezului, falsificator de opere de arta. Imediat insa dupa ce este eliberat, Caffrey gaseste o cale de a locui intr-una dintre cele mai scumpe resedinte din Manhattan, dupa ce convinge o vaduva in varsta sa il primeasca drept oaspete in casa ei. In plus, soarta lui pare sa se schimbe odata cu prinderea alunecosului Olandez: FBI-ul il primeste in randurile sale drept colaborator.






Angel" este serialul spin-off dupa "Buffy, The Vampire Slayer", produs de Joss Whedon in colaborare cu David Greenwalt. Serialul se concentreaza asupra neincetatelor probe la care este supus vampirul Angel al carui suflet i-a fost restituit sub forma unui blestem pentru secole de crime. Fiind torturat de vinovatie si remuscari, se muta din Sunnydale in Los Angeles in cautarea absolvirii. Cautand iertarea ii ajuta pe cei neajutorati, pe cei napastuiti de creaturi supranaturale. Imediat dupa sosirea lui in LA, Angel este vizitat de Doyle, un mesager trimis din partea "Powers That Be". Doyle primeste viziuni, care il vor ghida pe Angel in misiunea sa. Impreuna cu Cordelia Chase, grupul va forma "Angel-Investigatii", o agentie de detectivi, o firma de protectie care "ii ajuta pe neajutorati".
Serialul are dialoguri amuzante si personaje umane, chiar daca jumatate din ele sunt vampiri/demoni si asa mai departe si a castigat premiul Saturn Awards si International Horror Guil in 2001





Two and a half men : Este o alta comedie care te va face sa razi cu lacrimi. Charlie este un burlac de patruzeci de ani, plin de succes si cu o cariera de autor de jingle-uri. Locuieste intr-o resedinta langa ocean, in Malibu, California si duce o viata plina de placeri. Dar fratele sau Alan divorteaza dupa doisprezece ani de casnicie si impreuna cu fiul sau Jake (un copil de de zece ani, lenes si mai grasut) se muta impreuna cu Charlie. In acest moment existenta comoda a lui Charlie este zdruncinata. Iar intr-o casa in care nimeni nu este adult, situatia cu greu poate fi tinuta sub control. Cei doi frati au foarte putine lucruri in comun, dar invata sa convietuiasaca si sa ia decizii impreuna referitoare la Jake.





 
 
 
 
 
Mda cam atat imi amintesc acum . Toate le am vazut si pot spune ca fiecare m-a impresionat in felul lor.
Pentru genul de comedie recomand : Leverage, two and a half men, the big bang theory, the war at home, white collar, 10 things i hate about you, dexter
Pentru genul de actiune-criminalitate-suspans recomand- Criminal minds, chuck, white collar, angel,lie to me, dark angel, bones, heroes, the mentalist, dexter.
Petru genul de drama-romantic-adolescenti recomand: Gossip girl, 90210, 10 things i hate about you, one tree hill
Pentru genul Vampire-romance- Recomand: The vampire diaries, true blood, buffy,the vampire slayer, angel,
Pentru genul sf- freaks- :))- recomand,:  Lost.  Heroes, V. , Dark angel,
 
 
Va astept cu pareri si va pup :*


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu