marți, 28 septembrie 2010

Pentru mamica mea. (by echo) LA multi ANi

Azi este o zi speciala din viata ei. Stiu ca aseara a crezut ca am uitat de ziua ei de nastere dar, nu. Asteptam sa ajung azi acasa sa pot sa ii scriu ceva special, pentru ca merita.
Mama, ce-as putea sa-ti daruiesc de ziua ta cand nimic din lumea asta nu-ti poate rasplati dragostea si grija pe care mi-o porti, nimic nu poate sa rascumpere tot ceea ce faci si simti tu pentru mine? 

Vreau sa te rog sa  te bucuri pentru ca, cu cat creste varsta mai mult ,cu atat creste si dragostea mea pentru tine.Devine din ce in ce mai mare si mai profunda. Viata mea e frumoasa si datorita tie mama, iti multumesc si iti promit ca am sa iti raman datoare mereu si n-am sa te dezamagesc.



Stiu ca nu ti-am aratat mereu ca am apreciat ceea ce ai facut pentru mine. Iti sunt recunoscatoare ca exist – tie iti datorez persoana care sunt astazi, datorita tie sunt un om mai bun. Tu m-ai invat sa ma respect si sa respect pe altii, tu esti cea care m-a invatat sa fiu toleranta, tu esti cea care m-a ascultat intotdeauna si care a fost alaturi de mine mereu chiar daca nu neaparat prin prezenta. Iti sunt recunoscatoare pentru faptul ca m-ai iubit neconditionat si ca ai avut grija de mine toata viata, iti sunt recunoscatoare pentru ca iti pasa de viata mea, pentru ca ai mereu o vorba buna pentru mine cand lucrurile merg rau. Iti urez o zi plina de voie buna si sper ca dragostea mea sa iti umple viata la fel cum dragostea pe care mi-ai purtat-o tu a umplut-o pe a mea.

Eu stiu ca sunt totul pentru tine . Eu stiu ca sunt micul tau univers pe care-l construiesti atat pentru tine cat si pentru mine.Nu am cum sa-ti uit suflarea calda de mama pe care mi-ai dat-o in prima clipa cand m-ai tinut in brate.Si pentru asta ,nu-ti doar multumesc ci TE IUBESC!

Cel mai sincer si plin de iubire la multi ani pentu mamica mea scumpa. :*



Ora de română . (by echo)

Ora de română... O uimitoare sursă de plictiseală. "Scumpa" noastră diriginta ne-a pus să  îl ascultăm pe însuși "marele Bacovia" recitînd poezia "Lacustra"




Sunt absentă. Mă uit in jur și se pare că toată lumea făcea cu  totul altceva. 
Cîteva fete de pe rîndul de la fereastră ,se plictisesc maxim (pot citi asta in ochii lor) , alta tot se joacă cu un pix scoțînd un sunet cu adevărat enervant .
Pe rîndul din mijloc, fetele din primul rînd, par a fi atente la vorbele poetului. Ciudat... ma cam irita vocea lui răgușita de parca ar fi mâncat o viata țigări pe pâine la micul dejun. 
Fetele din banca a doua, dorm. Amîndouă au capul pe banca, ochii închiși, și par a blestema momentul începerii acestei ore.
Colegul meu citește ceva din cartea de romana, care nu are treaba cu ce se discuta in clasa.
O alta colega, care se pregătește să dea la medicina, forțează manualul de bio la maxim, in timp ce fetele din ultima banca sunt prietene cand cu reviste de moda, cand cu oglinzi ,rujuri, farduri ( a doua variata corespondîndu-i colegei situate pe partea stînga a rîndului)
Mi se întîmpla deseori să stau pur și simplu și să privesc in jur, fără să iau parte la acțiune. Bănuiesc ca ma pot numi o observatoare înrăita.


Dar cum as putea să uit să scriu despre superbul costum al dirigintei pe care îl poarta azi cu asemenea mîndrie ?
Pălăria din paie își face simțita prezenta printr-o forma circulara medie, încă din clipa in care a intrat in clasa. Cîteva șuvițe rebele, par cădea agale pe după ureche. (păcat ca doar pe alea le mai are)
Rujul de un rosu aprins, bineînțeles ca nu putea lipsi din rutina zilnica pe care o are, și par a completa de minune costumul galben asemenea muștarului cu un imprimeu de leopard pe el. Arrr...O pot numi ceva in genul muștaro-pantera. (asta fiind un termen nou inventat de mine dar care se potrivește maxim )
Fusta, de aceeași culoare, lunga pana in pământ, se mișca in stînga și in dreapta de fiecare data când face cate o piruetă. 
Și hai ca as mai putea înțelege această ținută, deși nu ma pot uita prea mult la ea( îmi obosesc ochii, pentru cei prezenți ,știți la ce ma refer) dar pur și simplu nu pot înțelege acel ceas de la gatul ei. Seamăna enorm cu acel tip de ceas pe care il poarta profii de sport, ceva in genul cronometrului. Pur și simplu.. jenant.

luni, 27 septembrie 2010

Reteta de azi (by echo) : Mousse de banane !

Mi-am cumparat azi noul numar al revistei mele preferate, Cosmopolitan, si cum rasfoiam printre pagini, ceva mi-a atras atentia intr-un mod special, (Mousse de banane). Fiind o fire foarte pofticioasa si practica, imediat am sarit din pat si m-am dus la magazin.

Va dau si voua retea, deoarece este foarte practica si simpla, mai ales cand vreti sa creati un desert gustos intr-un timp scurt si cu putini bani.








Aveti nevoie de :
  • 2-4 banane
  • 1 lingurita de gelatina la plic
  • 7 linguri de apa
  • 35 g  zahar
  • sucul de la o jumatate de lamaie

Incepe prin a dizolva gelatina in apa si las-o la "crescut" pentru 5 minute, apoi topeste- o in bain marie ( procesul in care pui gelatina intr-un pahar care la randul lui il pui intr-un vas mai mare cu apa fierbinte ) iar dupa da-i un timp sa se raceasca.

Intre timp , taie banalele in feliute,apoi stropestele cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida, si amesteca-le cu zaharul, intr-un blender sau cu mixerul, pana obtii o pasta foarte fina.
Apoi adauga gelatina rece amestecand bine, si toarna in pahare cu gura lata si nu foarte inalta.



Trebuie sa le lasi la frigider pentru 2 ore inainte de a le servi . La final ornezi fie cu frisca , fie cu cacao.

Pofta buna ! :>







duminică, 26 septembrie 2010

piesa zilei ! (echo)




<3

You, Robot ! ( by echo)



P.s . Sigur persoanele care au vazut deja filmul "I , robot" cu Will Smith, vor intelege postarea asta mai  bine.

Traim intr-o perioada in care tot ce e nou e la  moda. Ne place sa fim extravaganti, sa avem cele mai "tari " lucruri din parcare" si vrem doar sa socam prin ceva.

Asa au ajuns japonezii sa inventeze  acei mini roboti. Cica aceste creatii te-ar putea ajuta sa iti duci traiul mai bine, iti pot face curat in casa, iti pot tine companie, dar ma intreb de ce un om care e in deplina deficienta mintala ar putea vreodata sa prefere sa discute cu un robot, in locul unei persoane reale, care e plina de reactii , de la care poti astepta un raspuns?Nu am sa imi explic niciodata. Sunt de acord cu tehnologia , ii admir pe cei care sunt atat de inteligenti incat sa inventeze aceste lucruri dar nu stiu... ceva e in gresit in asta. 

Problema acum de fapt este,  faptul ca robotii nu mai sunt doar acele inventii (fara sens, daca e dupa mine).
In viziunea mea , pot fi numiti roboti, acele persoane care au uitat cum sa zambeasca, carora nu le place muzica, care nu sunt in stare sa emane stari de bine in jurul lor, care nu-ti inspira nimic, care nu injura , care nu stiu sa isi traiasca viata, care nu simt nevoia sa faca ceva nebunesc cateodata, care nu stiu sa iubeasca, care nu plang, care nu se imbata niciodata ,care cred ca tot ce faci tu de fapt e total gresit, care nu isi vad de treaba lor, care mint cu nerusinare in legatura cu toate actiunie lor, care nu au propiile idei si ganduri,  care nu.. nu.. si iar nu.. 

Asa ca japonezilor, aveti competitie  cam jumate de glob, daca nu si mai mult..  














sâmbătă, 25 septembrie 2010

just unbelievable ! (by echo)

Nu imi vine sa cred. Toata lumea sta in casa sambata asta? MA tot chinui de vreo 2 ore sa gasesc pe cineva sa mergem in club, dar se pare ca toti se cam "dau raniti" . 

Nu stiu de ce dar in seara asta am un chef nebun de dansat, de uitat de lumea din jur. As vrea sa ma distrez ca in vremurile trecute care acum par a fi mult prea indepartate. Mi-e dor de noptile cand nu prea imi pasa cand ma intorceam acasa., de noptile in care ma plimbam cu taxiurile de la o discoteca la alta impreuna cu fetele mele nebune. Heyyyy!! Unde v-ati ascuns toateee? Inteleg ca suntem in clasa a XII-a dar de acum nu inseamna ca distractia a disparut din vocabularul nostru .Fetelor, acum trebuie sa ne distram cat mai mult , doarece mai avem un singur an de nebunii impreuna. Dupa, fiecare isi va urma drumul spre o viata noua, cine stie in ce locatii vom ajunge  toate. Ma uit la prietena mea, Mihaela, cum se agita. Are griji multe si o inteleg nu zic nu, dar na imi este doar frica pentru ea, ce va face ea singurica acolo in Capitala? Cu cine se va plimba prin mall, toata ziua uitandu-se la make up? Ii va fi greu. Si nu vreau asta! O tot incurajez spunandu-i ca un an nu va "muri", ca un an va trece cat ai clipi din ochi, dar sa fim realisti, daca am putea sa ne luptam cu timpul, acum am fi ajuns departe.
Oricum o incurajez si abia astept sa ma puna la punct cu toate noutatile de acolo, sa stiu si eu ce ma astepata cand ma duc. 


Revenind la iesitul in club, vreau doar sa le reprosez "babelor" mele , ca nu mai stiu sa se distreze si ca o sa le tin minte pentru asta! >:P

vineri, 24 septembrie 2010

Zilele astea by Mihaela

Zilele mele de vacanta trec repede, poate prea repede, cu toate ca astept de mult timp sa plec la Bucuresti, parca acum incerc sa aman cat de mult pot plecarea, dar inevitabilul se va produce in acest weekend.De aceea am inceput sa ma gandesc la diverse lucruri, poate ca din cauza stressului mi se par mai sacaitoare decat unui om normal.Am inceput sa ma uit pe harti...google maps :| mda, am trait sa o fac si pe asta, nu ma intelegeti gresit, imi plac hartile-cele de geografie, dar nu cele in care trebuie sa caut strazi, bulevarde, facultati,supermarketuri din zona in care voi locui. Deja ma sperie gandul ca ma voi rataci la inceput prin metrouri :)), trebuie sa schimb mereu metroul pe la Unirii, dar nah...ultima oara m-am ratacit :-s asa ca am luat taxiul :))




Zilele acestea am interogat trei prietene si un fost coleg de generala cu privire la o chestiune de vocabular, de fapt nu era interogare, a inceput din pricina unui manual de filosofie si a continuat cu patru dispute, ma refer la forma corecta a cuvantului "filozof" sau poate ca e "filosof", dar de ce nu ar fi bune ambele? Eu imi amintesc de clasa a5-a cand in loc de kiss fm aveam radio vox t (parca asa se numea) si Nicu Bursuc prezenta o emisiune joi seara :-?, iar la un moment dat venise vorba despre termenul filozof,si toata noaptea se certa cu cei ce apelau la emisiunea asupra acestei probleme. In fine, ca sa nu o mai lungesc mult, eu zic asa :filozof si filosofie.
Alte chestii amuzante descoperite zilele acestea sunt urmatoarele: kilogramul de smochine turcesti fresh 13 ron,dar e  10 ron acum la oferta la kaufland,lumea nu mai poate de bine, de ce sa cumperi un kil de smochine cand poti lua trei kile de rosii? -snobism pur romanesc; sfatul catalogului kaufland-sa nu fierbem verzele de bruxelles  mai mult de 7 minute,deoarece vor emana un miros de sulf,adica vor mirosi a oua clocite,mai pe romaneste a cacat +  neatentia personalului de la McDonalds,care incurca inghetatele,desi clientii s-au exprimat foarte clar atunci cand au dat o comanda, incurca si tavile cu comanda mai greu preparata, de ce nu?! si care amuza copiii de 7 anisori,veniti singuri la mec,cu sute de mii prin buzunare, facandu-le animalute din baloane lunguiete, chestii ce mi se pareau  niste prezervative umflate cu aer.


De asemenea e minunat cand emoticoanele puse pe mess de lumea ce nu pricepe ce am eu la avatar...am un sicriu ...da era masina,da' inca e masina, cel putin la exterior. Ca tot veni vorba de sicriu, se pare ca acum este la moda sexul in sicriu :| Nu pot sa imi explic...o fi confortabil?


Tocmai cand tastam frazele anterioare,mi s-a luat curentu'. Of! Am avut si apa neagra la chiuveta, se ia si curentul, copiii taie firele pe scara si eu raman fara net doua zile, nu pot sa spal nici hainele la masina, viata asta chiar e roz!
Daca pe timpul verii vedeam gandaci negri,in septembrie la inceput furnicute prin bucatarie, acum am descoperit niste insecte mici,precum buburuzele, dar negre complet, pe pervaz, in balconul de la bucatarie.Faza e ca sunt deja moarte. Care mai e farmecul? Din cate stiu cam tot blocul se confrunta cu asa ceva....sper :-"




Apoi a mai aparut ceva noua pe piata, gust unic-e vorba despre santal de gutui. Dupa ce ca adineori am folosit cutitu cu care mama taie cotlete de porc,pentru a despica in zece o amarata de gutuie sa o pun in compot, astia de la santal s-au chinuit sa extraga sucul din gutui,,,cum de ati reusit ,oameni buni? Meritati un premiu, serios :|. Desi ma asteptam sa fie extraordinar de acru, uite ca sucul e mai dulce decat cel de portocale rosii :)) Deci italienilor,sunteti niste acrituri cu tot cu portocale voastre de Sicilia!
Apoi am mai descoperit ca barbatilor le place barfa, le place sa umileasca femeile in fata, dar mai ales le place sa le umileasca in fata vechilor prieteni comuni, daca acei prieteni sunt barbati, cu atat mai bine! Mi-e sila, frumos comportament, macar de ar fi un caz intalnit la copii, dar daca vorbim de oameni maturi, deja intervine motivul suprem:banii.
Era sa uit ceva, ceva monden. S-au deschis vreo cinci magazine noi prin mall-ul nostru bacauan. Nu am fost la deschidere, nu am vrut sa fac parada modei in cele mai bune haine din dulap, asa cum zice prietena mea-Diana, si chiar ca ajungi sa te intrebi -"Daca ele se imbraca asa in mall, oare in club cu ce se mai duc?". Ma cica e criza, dar vad ca nu va sfiiti sa cumparati imediat hainele expuse pe rafturi, cu toate ca sunt bagate la pretul de catalog. Rusinicicaaaaaa! :)) Dar taranul e taran, vorba Dianei, si trebuie sa isi cumpere haine "de firma", nu conteaza ca multi considera ca ZARA e legat de Dj Zara de la 1music chanel ....uite aici si eu sunt vinovata,recunosc-cand am auzit de Stradivarius-faceam in mintea mea un melanj intre aquarius-varsator si stridii-pesti, si uite ca ma gandeam la lumea subacvatica :)) Dar slava domnului ca exista google,suficient de bun sa ma informeze despre familia cu nume omonim care facea vioare de o calitate excelenta, de asemenea se facea legatura cu acea cheie pe care o punem la inceput de portativ, prin concluzie exista si expresia stradivarius-lucruri de calitate, lucruri rezistente, si cu toate ca au o colectie restransa, mi se pare cea mai accesibila cand vine vorba de bani.
Am scris chestiile  acestea la ora 13,dar se pare ca netul abia acum a venit-la miezul noptii :))

joi, 23 septembrie 2010

Leapsa cumparaturilor ! (by echo)

1. Cu cine iti place sa mergi la cumparaturi?

Cu prietenele.

2 . Te lasi influentata atunci cand cumperi ceva?

Nu prea. Foarte rar . De obicei cand imi place ceva, imi place si gata :))

3.Cat rezisti la cumparaturi?

 Pana nu mi mai simt picioarele, pana incep sa vad aceleasi haine

4. Pentru tine cumparaturile sunt un mod de a te relaxa sau un rau necesar?

De obicei cand sunt suparata imi place sa merg la cumparaturi. Acolo simt cum totul e despre mine si despre lucurile pe care le vad. Nu mai conteaza daca am probleme acasa, daca m-am certat cu vreo prietena, sunt doar eu ,gandindu-ma ca merit !

5. De obicei te abati de la lista de cumparaturi?
 
nici vorba !

6. Iti place sa cumperi si pentru cei dragi sau ti se pare un calvar acest lucru?

Ador sa fac cadouri. Bani sa am !

7. Crezi ca uneori exagerezi cand vine vorba de cumparaturi?

Da . Ce e drept, economa nu e chiar al doilea nume a meu :))

8. Esti un vanator de reduceri/promotii?

DAAA ,Pot spune ca traiesc pentru asa ceva . Ma simt foarte norocoasa cand gasesc un lucru pe care mi-l doream mult la un pret mult mai acceptabil decat cel precedent.

9. Ce trebuie sa aiba un magazin ca sa te atraga?

Reduceri:)) si haine potrivite stilului meu.

10. Ce magazine ti se par respingatoare?

Urasc magazinele in care nici macar nu intri bine si vanzatoarele sar pe tine. Gen : " buna ziua, bine ati venit la Melli Mello "

11. La ce articol ajungi de fiecare data cand faci cumparaturi?
Accesorii si genti.

12. Ce nu-ti place sa cumperi desi stii ca acele lucruri sunt indispensabile?

Fond de ten.

13. Te deranjeaza sa stii ca si altii au cumparat acelasi lucru ca si tine?

Cu siguranta da. MA enervez super tare, cand vad ca pana si persoanele care nu le suport au aceleasi lucruri ca a mele. Mi s-a intamplat recent cu o geaca de piele din New Yorker.  Not Nice!

14. Ti se intampla des sa iti cumperi un lucru iar cand ajungi acasa sa nu iti mai placa la fel de mult?

Da,  de obicei cand plec cu lucrul respectiv de la magazin sunt foarte incantata de el, doarece ma gandesc deja cu ce as putea sa il combin acasa dar, dupa ce ajung si il incerc,rezultatele nu sunt mereu cele dorite

15. La cumparaturi ti se intampla adesea sa....

nu gasesc ceea ce vreau.

16. Ce faci daca vrei sa cumperi ceva, ajungi la casa pentru a il plati dar abia acolo observi ca este mult prea scump si totusi ai banii pentru a-l cumpara: renunti la el sau il cumperi?

Sunt in dubii la intrebarea asta. Depinde cat de mult imi place lucrul respectiv.

17. Daca observi ca ceea ce vrei sa cumperi este ultimul articol dar are un mic defect, intrebi daca ti se face o reducere sau il lasi?

Totul pana la reduceri. :)) Mai ales daca imi place produsul respectiv.

18. Dupa cumparaturi, ajungi acasa si observi ca ceea ce ti-ai cumparat are un defect. Ai bonul. Te intorci pentru a-l returna sau iti reprosezi si te gandesti ca e ultima data cand ti se mai intampla acest lucru?

Depinde de defect, daca este serios il returnez, daca este minor, nu.

19. Descrie in 3 cuvinte felul in care esti tu prin magazine.

Indecisa,carcotasa ,  entuziasmata.
20. Sfatul tau pentru altii cand vine vorba de cumparaturi ar fi...

Cumparati lucruri care va avantajeaza, tineti cont de moda, si aveti curajul sa adoptati un stil original.! 
Leapsa merge mai departe ! 

Va pup !

London fashion week (by echo)

Pe 20 septembrie a fost  celebra "saptamana a modei" la Londra. Un vis ! Mi-as fi dorit enorm sa pot ajunge acolo dar din pacate. e criza la buget.

Anul acesta designerii au mers pe ideaa parului "nebun" cret, nearanjat, culorilor palide, si imprimeuri.
























Si ca baietii sa nu zica ca pe ei ii neglijez  voi posta si pentru ei tinute ai celebrilor designeri.




marți, 28 septembrie 2010

Pentru mamica mea. (by echo) LA multi ANi

Azi este o zi speciala din viata ei. Stiu ca aseara a crezut ca am uitat de ziua ei de nastere dar, nu. Asteptam sa ajung azi acasa sa pot sa ii scriu ceva special, pentru ca merita.
Mama, ce-as putea sa-ti daruiesc de ziua ta cand nimic din lumea asta nu-ti poate rasplati dragostea si grija pe care mi-o porti, nimic nu poate sa rascumpere tot ceea ce faci si simti tu pentru mine? 

Vreau sa te rog sa  te bucuri pentru ca, cu cat creste varsta mai mult ,cu atat creste si dragostea mea pentru tine.Devine din ce in ce mai mare si mai profunda. Viata mea e frumoasa si datorita tie mama, iti multumesc si iti promit ca am sa iti raman datoare mereu si n-am sa te dezamagesc.



Stiu ca nu ti-am aratat mereu ca am apreciat ceea ce ai facut pentru mine. Iti sunt recunoscatoare ca exist – tie iti datorez persoana care sunt astazi, datorita tie sunt un om mai bun. Tu m-ai invat sa ma respect si sa respect pe altii, tu esti cea care m-a invatat sa fiu toleranta, tu esti cea care m-a ascultat intotdeauna si care a fost alaturi de mine mereu chiar daca nu neaparat prin prezenta. Iti sunt recunoscatoare pentru faptul ca m-ai iubit neconditionat si ca ai avut grija de mine toata viata, iti sunt recunoscatoare pentru ca iti pasa de viata mea, pentru ca ai mereu o vorba buna pentru mine cand lucrurile merg rau. Iti urez o zi plina de voie buna si sper ca dragostea mea sa iti umple viata la fel cum dragostea pe care mi-ai purtat-o tu a umplut-o pe a mea.

Eu stiu ca sunt totul pentru tine . Eu stiu ca sunt micul tau univers pe care-l construiesti atat pentru tine cat si pentru mine.Nu am cum sa-ti uit suflarea calda de mama pe care mi-ai dat-o in prima clipa cand m-ai tinut in brate.Si pentru asta ,nu-ti doar multumesc ci TE IUBESC!

Cel mai sincer si plin de iubire la multi ani pentu mamica mea scumpa. :*



Ora de română . (by echo)

Ora de română... O uimitoare sursă de plictiseală. "Scumpa" noastră diriginta ne-a pus să  îl ascultăm pe însuși "marele Bacovia" recitînd poezia "Lacustra"




Sunt absentă. Mă uit in jur și se pare că toată lumea făcea cu  totul altceva. 
Cîteva fete de pe rîndul de la fereastră ,se plictisesc maxim (pot citi asta in ochii lor) , alta tot se joacă cu un pix scoțînd un sunet cu adevărat enervant .
Pe rîndul din mijloc, fetele din primul rînd, par a fi atente la vorbele poetului. Ciudat... ma cam irita vocea lui răgușita de parca ar fi mâncat o viata țigări pe pâine la micul dejun. 
Fetele din banca a doua, dorm. Amîndouă au capul pe banca, ochii închiși, și par a blestema momentul începerii acestei ore.
Colegul meu citește ceva din cartea de romana, care nu are treaba cu ce se discuta in clasa.
O alta colega, care se pregătește să dea la medicina, forțează manualul de bio la maxim, in timp ce fetele din ultima banca sunt prietene cand cu reviste de moda, cand cu oglinzi ,rujuri, farduri ( a doua variata corespondîndu-i colegei situate pe partea stînga a rîndului)
Mi se întîmpla deseori să stau pur și simplu și să privesc in jur, fără să iau parte la acțiune. Bănuiesc ca ma pot numi o observatoare înrăita.


Dar cum as putea să uit să scriu despre superbul costum al dirigintei pe care îl poarta azi cu asemenea mîndrie ?
Pălăria din paie își face simțita prezenta printr-o forma circulara medie, încă din clipa in care a intrat in clasa. Cîteva șuvițe rebele, par cădea agale pe după ureche. (păcat ca doar pe alea le mai are)
Rujul de un rosu aprins, bineînțeles ca nu putea lipsi din rutina zilnica pe care o are, și par a completa de minune costumul galben asemenea muștarului cu un imprimeu de leopard pe el. Arrr...O pot numi ceva in genul muștaro-pantera. (asta fiind un termen nou inventat de mine dar care se potrivește maxim )
Fusta, de aceeași culoare, lunga pana in pământ, se mișca in stînga și in dreapta de fiecare data când face cate o piruetă. 
Și hai ca as mai putea înțelege această ținută, deși nu ma pot uita prea mult la ea( îmi obosesc ochii, pentru cei prezenți ,știți la ce ma refer) dar pur și simplu nu pot înțelege acel ceas de la gatul ei. Seamăna enorm cu acel tip de ceas pe care il poarta profii de sport, ceva in genul cronometrului. Pur și simplu.. jenant.

luni, 27 septembrie 2010

Reteta de azi (by echo) : Mousse de banane !

Mi-am cumparat azi noul numar al revistei mele preferate, Cosmopolitan, si cum rasfoiam printre pagini, ceva mi-a atras atentia intr-un mod special, (Mousse de banane). Fiind o fire foarte pofticioasa si practica, imediat am sarit din pat si m-am dus la magazin.

Va dau si voua retea, deoarece este foarte practica si simpla, mai ales cand vreti sa creati un desert gustos intr-un timp scurt si cu putini bani.








Aveti nevoie de :
  • 2-4 banane
  • 1 lingurita de gelatina la plic
  • 7 linguri de apa
  • 35 g  zahar
  • sucul de la o jumatate de lamaie

Incepe prin a dizolva gelatina in apa si las-o la "crescut" pentru 5 minute, apoi topeste- o in bain marie ( procesul in care pui gelatina intr-un pahar care la randul lui il pui intr-un vas mai mare cu apa fierbinte ) iar dupa da-i un timp sa se raceasca.

Intre timp , taie banalele in feliute,apoi stropestele cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida, si amesteca-le cu zaharul, intr-un blender sau cu mixerul, pana obtii o pasta foarte fina.
Apoi adauga gelatina rece amestecand bine, si toarna in pahare cu gura lata si nu foarte inalta.



Trebuie sa le lasi la frigider pentru 2 ore inainte de a le servi . La final ornezi fie cu frisca , fie cu cacao.

Pofta buna ! :>







duminică, 26 septembrie 2010

piesa zilei ! (echo)




<3

You, Robot ! ( by echo)



P.s . Sigur persoanele care au vazut deja filmul "I , robot" cu Will Smith, vor intelege postarea asta mai  bine.

Traim intr-o perioada in care tot ce e nou e la  moda. Ne place sa fim extravaganti, sa avem cele mai "tari " lucruri din parcare" si vrem doar sa socam prin ceva.

Asa au ajuns japonezii sa inventeze  acei mini roboti. Cica aceste creatii te-ar putea ajuta sa iti duci traiul mai bine, iti pot face curat in casa, iti pot tine companie, dar ma intreb de ce un om care e in deplina deficienta mintala ar putea vreodata sa prefere sa discute cu un robot, in locul unei persoane reale, care e plina de reactii , de la care poti astepta un raspuns?Nu am sa imi explic niciodata. Sunt de acord cu tehnologia , ii admir pe cei care sunt atat de inteligenti incat sa inventeze aceste lucruri dar nu stiu... ceva e in gresit in asta. 

Problema acum de fapt este,  faptul ca robotii nu mai sunt doar acele inventii (fara sens, daca e dupa mine).
In viziunea mea , pot fi numiti roboti, acele persoane care au uitat cum sa zambeasca, carora nu le place muzica, care nu sunt in stare sa emane stari de bine in jurul lor, care nu-ti inspira nimic, care nu injura , care nu stiu sa isi traiasca viata, care nu simt nevoia sa faca ceva nebunesc cateodata, care nu stiu sa iubeasca, care nu plang, care nu se imbata niciodata ,care cred ca tot ce faci tu de fapt e total gresit, care nu isi vad de treaba lor, care mint cu nerusinare in legatura cu toate actiunie lor, care nu au propiile idei si ganduri,  care nu.. nu.. si iar nu.. 

Asa ca japonezilor, aveti competitie  cam jumate de glob, daca nu si mai mult..  














sâmbătă, 25 septembrie 2010

just unbelievable ! (by echo)

Nu imi vine sa cred. Toata lumea sta in casa sambata asta? MA tot chinui de vreo 2 ore sa gasesc pe cineva sa mergem in club, dar se pare ca toti se cam "dau raniti" . 

Nu stiu de ce dar in seara asta am un chef nebun de dansat, de uitat de lumea din jur. As vrea sa ma distrez ca in vremurile trecute care acum par a fi mult prea indepartate. Mi-e dor de noptile cand nu prea imi pasa cand ma intorceam acasa., de noptile in care ma plimbam cu taxiurile de la o discoteca la alta impreuna cu fetele mele nebune. Heyyyy!! Unde v-ati ascuns toateee? Inteleg ca suntem in clasa a XII-a dar de acum nu inseamna ca distractia a disparut din vocabularul nostru .Fetelor, acum trebuie sa ne distram cat mai mult , doarece mai avem un singur an de nebunii impreuna. Dupa, fiecare isi va urma drumul spre o viata noua, cine stie in ce locatii vom ajunge  toate. Ma uit la prietena mea, Mihaela, cum se agita. Are griji multe si o inteleg nu zic nu, dar na imi este doar frica pentru ea, ce va face ea singurica acolo in Capitala? Cu cine se va plimba prin mall, toata ziua uitandu-se la make up? Ii va fi greu. Si nu vreau asta! O tot incurajez spunandu-i ca un an nu va "muri", ca un an va trece cat ai clipi din ochi, dar sa fim realisti, daca am putea sa ne luptam cu timpul, acum am fi ajuns departe.
Oricum o incurajez si abia astept sa ma puna la punct cu toate noutatile de acolo, sa stiu si eu ce ma astepata cand ma duc. 


Revenind la iesitul in club, vreau doar sa le reprosez "babelor" mele , ca nu mai stiu sa se distreze si ca o sa le tin minte pentru asta! >:P

vineri, 24 septembrie 2010

Zilele astea by Mihaela

Zilele mele de vacanta trec repede, poate prea repede, cu toate ca astept de mult timp sa plec la Bucuresti, parca acum incerc sa aman cat de mult pot plecarea, dar inevitabilul se va produce in acest weekend.De aceea am inceput sa ma gandesc la diverse lucruri, poate ca din cauza stressului mi se par mai sacaitoare decat unui om normal.Am inceput sa ma uit pe harti...google maps :| mda, am trait sa o fac si pe asta, nu ma intelegeti gresit, imi plac hartile-cele de geografie, dar nu cele in care trebuie sa caut strazi, bulevarde, facultati,supermarketuri din zona in care voi locui. Deja ma sperie gandul ca ma voi rataci la inceput prin metrouri :)), trebuie sa schimb mereu metroul pe la Unirii, dar nah...ultima oara m-am ratacit :-s asa ca am luat taxiul :))




Zilele acestea am interogat trei prietene si un fost coleg de generala cu privire la o chestiune de vocabular, de fapt nu era interogare, a inceput din pricina unui manual de filosofie si a continuat cu patru dispute, ma refer la forma corecta a cuvantului "filozof" sau poate ca e "filosof", dar de ce nu ar fi bune ambele? Eu imi amintesc de clasa a5-a cand in loc de kiss fm aveam radio vox t (parca asa se numea) si Nicu Bursuc prezenta o emisiune joi seara :-?, iar la un moment dat venise vorba despre termenul filozof,si toata noaptea se certa cu cei ce apelau la emisiunea asupra acestei probleme. In fine, ca sa nu o mai lungesc mult, eu zic asa :filozof si filosofie.
Alte chestii amuzante descoperite zilele acestea sunt urmatoarele: kilogramul de smochine turcesti fresh 13 ron,dar e  10 ron acum la oferta la kaufland,lumea nu mai poate de bine, de ce sa cumperi un kil de smochine cand poti lua trei kile de rosii? -snobism pur romanesc; sfatul catalogului kaufland-sa nu fierbem verzele de bruxelles  mai mult de 7 minute,deoarece vor emana un miros de sulf,adica vor mirosi a oua clocite,mai pe romaneste a cacat +  neatentia personalului de la McDonalds,care incurca inghetatele,desi clientii s-au exprimat foarte clar atunci cand au dat o comanda, incurca si tavile cu comanda mai greu preparata, de ce nu?! si care amuza copiii de 7 anisori,veniti singuri la mec,cu sute de mii prin buzunare, facandu-le animalute din baloane lunguiete, chestii ce mi se pareau  niste prezervative umflate cu aer.


De asemenea e minunat cand emoticoanele puse pe mess de lumea ce nu pricepe ce am eu la avatar...am un sicriu ...da era masina,da' inca e masina, cel putin la exterior. Ca tot veni vorba de sicriu, se pare ca acum este la moda sexul in sicriu :| Nu pot sa imi explic...o fi confortabil?


Tocmai cand tastam frazele anterioare,mi s-a luat curentu'. Of! Am avut si apa neagra la chiuveta, se ia si curentul, copiii taie firele pe scara si eu raman fara net doua zile, nu pot sa spal nici hainele la masina, viata asta chiar e roz!
Daca pe timpul verii vedeam gandaci negri,in septembrie la inceput furnicute prin bucatarie, acum am descoperit niste insecte mici,precum buburuzele, dar negre complet, pe pervaz, in balconul de la bucatarie.Faza e ca sunt deja moarte. Care mai e farmecul? Din cate stiu cam tot blocul se confrunta cu asa ceva....sper :-"




Apoi a mai aparut ceva noua pe piata, gust unic-e vorba despre santal de gutui. Dupa ce ca adineori am folosit cutitu cu care mama taie cotlete de porc,pentru a despica in zece o amarata de gutuie sa o pun in compot, astia de la santal s-au chinuit sa extraga sucul din gutui,,,cum de ati reusit ,oameni buni? Meritati un premiu, serios :|. Desi ma asteptam sa fie extraordinar de acru, uite ca sucul e mai dulce decat cel de portocale rosii :)) Deci italienilor,sunteti niste acrituri cu tot cu portocale voastre de Sicilia!
Apoi am mai descoperit ca barbatilor le place barfa, le place sa umileasca femeile in fata, dar mai ales le place sa le umileasca in fata vechilor prieteni comuni, daca acei prieteni sunt barbati, cu atat mai bine! Mi-e sila, frumos comportament, macar de ar fi un caz intalnit la copii, dar daca vorbim de oameni maturi, deja intervine motivul suprem:banii.
Era sa uit ceva, ceva monden. S-au deschis vreo cinci magazine noi prin mall-ul nostru bacauan. Nu am fost la deschidere, nu am vrut sa fac parada modei in cele mai bune haine din dulap, asa cum zice prietena mea-Diana, si chiar ca ajungi sa te intrebi -"Daca ele se imbraca asa in mall, oare in club cu ce se mai duc?". Ma cica e criza, dar vad ca nu va sfiiti sa cumparati imediat hainele expuse pe rafturi, cu toate ca sunt bagate la pretul de catalog. Rusinicicaaaaaa! :)) Dar taranul e taran, vorba Dianei, si trebuie sa isi cumpere haine "de firma", nu conteaza ca multi considera ca ZARA e legat de Dj Zara de la 1music chanel ....uite aici si eu sunt vinovata,recunosc-cand am auzit de Stradivarius-faceam in mintea mea un melanj intre aquarius-varsator si stridii-pesti, si uite ca ma gandeam la lumea subacvatica :)) Dar slava domnului ca exista google,suficient de bun sa ma informeze despre familia cu nume omonim care facea vioare de o calitate excelenta, de asemenea se facea legatura cu acea cheie pe care o punem la inceput de portativ, prin concluzie exista si expresia stradivarius-lucruri de calitate, lucruri rezistente, si cu toate ca au o colectie restransa, mi se pare cea mai accesibila cand vine vorba de bani.
Am scris chestiile  acestea la ora 13,dar se pare ca netul abia acum a venit-la miezul noptii :))

joi, 23 septembrie 2010

Leapsa cumparaturilor ! (by echo)

1. Cu cine iti place sa mergi la cumparaturi?

Cu prietenele.

2 . Te lasi influentata atunci cand cumperi ceva?

Nu prea. Foarte rar . De obicei cand imi place ceva, imi place si gata :))

3.Cat rezisti la cumparaturi?

 Pana nu mi mai simt picioarele, pana incep sa vad aceleasi haine

4. Pentru tine cumparaturile sunt un mod de a te relaxa sau un rau necesar?

De obicei cand sunt suparata imi place sa merg la cumparaturi. Acolo simt cum totul e despre mine si despre lucurile pe care le vad. Nu mai conteaza daca am probleme acasa, daca m-am certat cu vreo prietena, sunt doar eu ,gandindu-ma ca merit !

5. De obicei te abati de la lista de cumparaturi?
 
nici vorba !

6. Iti place sa cumperi si pentru cei dragi sau ti se pare un calvar acest lucru?

Ador sa fac cadouri. Bani sa am !

7. Crezi ca uneori exagerezi cand vine vorba de cumparaturi?

Da . Ce e drept, economa nu e chiar al doilea nume a meu :))

8. Esti un vanator de reduceri/promotii?

DAAA ,Pot spune ca traiesc pentru asa ceva . Ma simt foarte norocoasa cand gasesc un lucru pe care mi-l doream mult la un pret mult mai acceptabil decat cel precedent.

9. Ce trebuie sa aiba un magazin ca sa te atraga?

Reduceri:)) si haine potrivite stilului meu.

10. Ce magazine ti se par respingatoare?

Urasc magazinele in care nici macar nu intri bine si vanzatoarele sar pe tine. Gen : " buna ziua, bine ati venit la Melli Mello "

11. La ce articol ajungi de fiecare data cand faci cumparaturi?
Accesorii si genti.

12. Ce nu-ti place sa cumperi desi stii ca acele lucruri sunt indispensabile?

Fond de ten.

13. Te deranjeaza sa stii ca si altii au cumparat acelasi lucru ca si tine?

Cu siguranta da. MA enervez super tare, cand vad ca pana si persoanele care nu le suport au aceleasi lucruri ca a mele. Mi s-a intamplat recent cu o geaca de piele din New Yorker.  Not Nice!

14. Ti se intampla des sa iti cumperi un lucru iar cand ajungi acasa sa nu iti mai placa la fel de mult?

Da,  de obicei cand plec cu lucrul respectiv de la magazin sunt foarte incantata de el, doarece ma gandesc deja cu ce as putea sa il combin acasa dar, dupa ce ajung si il incerc,rezultatele nu sunt mereu cele dorite

15. La cumparaturi ti se intampla adesea sa....

nu gasesc ceea ce vreau.

16. Ce faci daca vrei sa cumperi ceva, ajungi la casa pentru a il plati dar abia acolo observi ca este mult prea scump si totusi ai banii pentru a-l cumpara: renunti la el sau il cumperi?

Sunt in dubii la intrebarea asta. Depinde cat de mult imi place lucrul respectiv.

17. Daca observi ca ceea ce vrei sa cumperi este ultimul articol dar are un mic defect, intrebi daca ti se face o reducere sau il lasi?

Totul pana la reduceri. :)) Mai ales daca imi place produsul respectiv.

18. Dupa cumparaturi, ajungi acasa si observi ca ceea ce ti-ai cumparat are un defect. Ai bonul. Te intorci pentru a-l returna sau iti reprosezi si te gandesti ca e ultima data cand ti se mai intampla acest lucru?

Depinde de defect, daca este serios il returnez, daca este minor, nu.

19. Descrie in 3 cuvinte felul in care esti tu prin magazine.

Indecisa,carcotasa ,  entuziasmata.
20. Sfatul tau pentru altii cand vine vorba de cumparaturi ar fi...

Cumparati lucruri care va avantajeaza, tineti cont de moda, si aveti curajul sa adoptati un stil original.! 
Leapsa merge mai departe ! 

Va pup !

London fashion week (by echo)

Pe 20 septembrie a fost  celebra "saptamana a modei" la Londra. Un vis ! Mi-as fi dorit enorm sa pot ajunge acolo dar din pacate. e criza la buget.

Anul acesta designerii au mers pe ideaa parului "nebun" cret, nearanjat, culorilor palide, si imprimeuri.
























Si ca baietii sa nu zica ca pe ei ii neglijez  voi posta si pentru ei tinute ai celebrilor designeri.